BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Engelsiz Üniversite’ projesi kapsamında, şehirdeki liselerde eğitim-öğretim gören öğrencilerin üniversiteyi tanımaya yönelik ziyaretleri devam ediyor.

Üniversiteyi yakından tanıma imkânı bulan öğrenciler, kampüs gezisinin ardında Nezehat Çeçen Konferans Salonunda SEM Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Öztürk tarafından Türkiye’deki engelli ve engellilerin toplumla bütünleşme sorunlarını anlatan konferanslara katıldı.

Her hafta 2 farklı lisenin ağırlandığı üniversitede bu haftaki ilk konuklar Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri oldu. Öğrenciler, üniversitesi kampüsünü, fakülte binalarını, amfi ve sınıfları, laboratuvarları, çok amaçlı spor salonunu, merkezi kantin ve kafeteryaları gezerek üniversiteyi yakından tanıma imkânı buldu.

Kampüs gezisi sonrası Merkezi Yemekhane ve Kafeteryada öğlen yemeğini yiyen öğrenciler, burada Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan’la bir süre sohbet etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Prof. Dr. Aslan, geleceğin mimarları olacak öğrencileri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Aslan, "Sizlerin daha iyi yerlerde okumanızı, Türkiye’de ve yurt dışında en iyi üniversitelerde eğitim almanızı istiyoruz. Bu ülkenin geleceğini sizlerle inşa edeceğiz. İnşallah üniversitemizden güzel anılarla ayrılırsınız." dedi.

Editör: TE Bilisim