LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, merkez ve ilçelerde bulunan atıl durumdaki kamu binaları ile ilgili bir çalışma başlattıklarını ve bu binaların gerekli işlem yapıldıktan sonra aktif olarak kullanıma sunulacağını kaydetti.

Yapılan inceleme sonucunda toplam 170 adet kamu binasının atıl durumda olduğunu belirlediklerini anlatan Vali Tekinarslan, “Bu binalarda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından depremsellik incelemesi yapılacak. Çıkan sonuca göre onarılması mümkün olan binaların tamiratını yaparak tekrar hizmet vermeye elverişli hale gelmesini sağlayacağız. Yıkımına karar verilen binaların ise yıkımını gerçekleştireceğiz ve ihtiyaç halinde yenilerinin yapılmasını sağlayacağız” diye konuştu.
Daha önce kesin yıkım kararı bulunan binaların yıkımının gerçekleştiğini kaydeden Vali Tekinarslan, yıkılan binalarla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve bunlardan bazılarının taziye evi gibi vatandaşların ortak kullanımına sunulacağını söyledi.

Ağrı iline bağlı ilçelerde kullanılmayan kamu binalarının dağılımı ise şöyle: 50 adet sağlık evi, 2 adet PTT hizmet binası, 8 adet hizmet binası, 42 adet kamuya ait lojman, 1 adet kütüphane, 7 adet mülkiyeti maliyeye ait boş kamu binası, 20 adet okul, 9 adet camii, 2 adet karakol, 2 adet Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği binası, 1 adet polis evi, 1 adet pansiyon, 1 adet selektör binası, 13 adet depo, 11 adet kademe binası

Editör: TE Bilisim