Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Ahiler Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Mali Destek Programı proje başvuru sonuçları ilan edildi. Niğde Valisi Âlim Barut, ajansın Küçük Ölçekli Altyapı ve Sektörel Rekabet Edilebilirlik mali destek programlarına yapılan başvuruları değerlendirerek, il genelinden toplam 77 proje başvurusu yapıldığını dile getirdi. Bunların 57 tanesinin Sektörel Rekabet Edilebilirlik, 20 tanesininse Küçük Ölçekli Altyapı'ya olduğunu söyledi.

Kalkınma ajanslarının, kendi bütçelerinin yanısıra ek kaynak oluşturduğunu belirten Vali Barut, "İlde yeni bir şeyler ortaya koymak istiyorsak, yeni fikirlerin hayata geçmesini istiyorsak Ahiler Kalkınma Ajansı ve diğer hibe mekanizmalarının mali destek programları, kaçırılmaması gereken fırsatlardır. Gerek kamu gerek özel sektörümüz, hibe mekanizmalarından hak ettiği payı almak için özgün projeler hazırlamalıdır." dedi. Kamu kurumlarından yapılan proje başvuruları ve İl Özel İdaresi'nin proje çalışmalarına da değinen Barut, "Kamu kurumlarımızı kutluyorum. Hiçbir yan geliri olmamasına karşın cefakâr bir çalışma örneği sergileyen kamu görevlilerimiz, toplam 20 projeyi ilimiz adına Ahiler Kalkınma Ajansı'na teslim etmiştir. Niğde İl Özel İdaresi ise Küçük Ölçekli Altyapı programına dört proje vererek, ilimizde en fazla projeyi üreten kurum olmuştur. Projeler, doğrudan köylümüze yönelik olarak tasarlanmıştır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim