Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Eğitim Derneği (AHED), dostluk köprülerini pekiştirmek amacıyla Manisa ve ilçelerine 3 günlük gezi programı düzenledi. Geziye ilçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, lise müdürleri, merkez ve köy okul müdürlerinden oluşan 18 kişilik idareci heyeti katıldı.

Salihli Özel Zuhal ilköğretim Koleji'nde ilk gün ağırlanan eğitimciler, Salihli’deki Sardus Tapınağı gezildikten sonra geziye Yunus Emre'nin kabrinin bulunduğu Manisa'nın Kula ilçesinden başladı. Tarihi Kula evleri ve Kula'da faaliyet gösteren Özel Ufuk ilköğretim Koleji'ni de ziyaret eden eğitimcilere yakından ilgi gösterildi. Özel Rabia Hatun Koleji'nde eğitimcilere, Türk halk müziği korosu konser verdi. Bitlis türküleri eşliğinde çiğ köfte ikramı yapılan gecede Ahlat bastonları, ceviz reçeli ve dut reçeli hediye edildi.

Manisa'da faaliyet gösteren Şehzade Mehmet Koleji'ni de ziyaret eden eğitimciler, ardından Manisa'nın tarihi camilerini ziyaret etti. Manisa'dan İzmir'e geçen misafirler, Karşıyaka ilçesinden Konak ilçesine feribotla geçti. Eğitimciler, Saat Kulesi önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra İzmir Özel Yamanlar Koleji'nde ağırlandı.

Hem dostluk köprüleri kurmak hem de bölgedeki güzellikleri yerinde görmek amacıyla Manisa ve ilçelerine 3 günlük gezi düzenlediklerini belirten AHED Başkanı Ali Cem Tıraşcı, "Doğu ve Batı arasında oluşturulmaya çalışılan nifak ateşi karşılıklı ziyaretlerle söndürülebilir. Bizde eğitim çalışanları olarak bu gezi ile kardeşliğimizin pekiştirilmesini sağladık." dedi.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç, "Gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnun kaldık. Salihli Özel Zuhal ilköğretim Koleji müdürü Habib Yıldırım, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan ve Özel Ufuk İlköğretim Okulu Müdürü Sosyal Tokuç ile Kula Belediyesi personeli bizleri en iyi şekilde ağırladılar. Bu iade-i ziyaret bizler için çok verimli geçti. Salihli, beklediğimizin üzerinde bir potansiyele sahiptir. Karşılıklı olarak bilgi alış verişinde bulunduk." diye konuştu.






Editör: TE Bilisim