ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bölge destinasyonunda 50 yıl önce sırt çantası ile başlayan turizmin bugün bakanlık belgeli 250 bin yatak kapasitesine ulaştığını söyledi. Ahmet Özden, ülke ve Antalya turizminin can damarını Side-Manavgat destinasyonunun oluşturduğunu kaydetti.

TÜRSAB Bölgesel Yönetim Kurulu'nun Side'de açtığı hizmet binasında bölge turizmi ile ilgili bilgi veren Özden, bölgeye yıllık ortalama 5 milyon turistin tatile geldiğini söyledi. 50 yıl önce sırt çantası, evlerde ağırlama ve pansiyonculukla başlayan turizmin bugün 250 bin yatak kapasitesine ulaşmasının bir anlamda Türk turizminin başarı öyküsü olduğunun altını çizen Özden, bu başarı öyküsünün isimsiz kahramanlarının turizm seyahat acenteleri olduğunun çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Özden, "Bölgemize yıllık 5 milyon turist gelmesinde turizmin isimsiz kahramanları tur operatörleri ve turizm seyahat acenteleridir. Bu isimsiz kahramanlarına minnet borçluyuz. Turizmin lokomotifini bu arkadaşlar oluşturuyor." dedi.

Bölgeye 5 milyon turist gelmesinde 176 turizm seyahat acentesinin canla başla çalıştığının altını çizen Özden, destinasyona gelen 5 milyon turistin alternatif turizm kapsamında 1 milyonunun bot ve tekne turuna, 1 milyonunun Manavgat Şelalesi'ni ziyarete, 1 milyonunun Beşkonak Köprülü Kanyon'da raftinge, 600 bininin Oymapınar'da doğa turuna çıktığını ifade etti. Özden, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Ülke turizminin gözbebeği Side-Manavgat destinasyonudur. Antalya turizminin can damarıdır. Bölgemize gelen turistler Kapadokya, Pamukkale ve Kaş Kekova'ya doğal turlara katılmada önemli buluşma noktası. "

Editör: TE Bilisim