MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Türkiye'nin yetiştirdiği şair, yazar ve fikir adamlarından Necip Fazıl Kısakürek, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen saygı gecesinde anıldı.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ile Nizam Fikir Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen 'Çileli Geceler' isimli saygı gecesine Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun ve çok sayıda öğrenci katıldı. İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan, MTTB Bolu Şube Başkanı Mehmet Aydın, her yılın son haftasında düzenledikleri etkinliğin, artık geleneksel hale geldiğini ve bu yıl altıncısını gerçekleştirdiklerini söyledi. Öğrencilerin Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini ney eşliğinde okudukları programda Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, şairin 'Çile' şiirini seslendirerek büyük alkış aldı.

Tarım Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, programda yaptığı konuşmada bugün aynı zamanda Milli Şairimiz Mehmet Akif'in ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak "Üstad, Mehmet Akif’in şiirinde işlediği kavramlar ve mirası devralmış ve adet bayraklaştırmıştır." şeklinde konuştu.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise Üstad Necip Fazıl'ın ölümünün yıllar sonrasında bile eserleri ve fikirleriyle hala zihinlerimizde capcanlı bir şekilde yaşadığını ve bütün etkinliklerle üstadın hayırla yad edildiğini belirtti. Saygı Gecesinin sonunda katılımcılar, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim