LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, kendi sorumluluk alanında meydana gelen aile içi şiddet olaylarına karşı ekip kurdu. Şiddet gören kadınların sorunlarını gideren jandarma ekipleri, son 5 yılda aile içi şiddet gören 307 kadına yardım elini uzattı.

Eskişehir Jandarma Komutanlığı’na bağlı sorumluluk sahasında şiddet mağduru kadınların korunması ve yeni şiddet olaylarının önlenmesi maksadıyla görevlendirilen iki bayan astsubay tarafından köy ve ilçelerde denetimler yapıldı. Son 5 yılda 307 aile içi şiddet ve kötü muamele olayı meydana geldiğini belirten yetkililer, şiddet mağduru kadınları mülkî ve diğer makamlarla koordineli olarak Eskişehir konukevine yerleştirildiğini kaydetti.

Ayrıca, Jandarma yetkilileri hakkında koruma ve tedbir kararı bulunan kadınlar evlerinde ziyaret etti. Alınan koruma ve tedbir kararlarının uygulamalarını yerinde görerek gereken tedbirleri alan ekipler, şiddet gören kadınların sorunlarını dinledi. Farklı yerleşim bölgelerindeki kadınlarla bir araya gelen ekip, toplantılar düzenleyerek, şiddet kavramı ve şiddet çeşitleri ile şiddete maruz kalmaları durumunda yapmaları gereken hususlar hakkında verilen bilgiler ve dağıtılan el broşürleriyle kadınların bilinçlenmesi sağlandı.

Yetkililer, şiddete maruz kalındığında 156 Jandarma İmdat ve 183 Alo Şiddet hatlarının aranması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim