BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Gazeteci Yazar Cemal Nur Sargut ailesini seven insanlarda aile şiddetin olamayacağını belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda Gazeteci- yazar Cemal Nur Sargut'un konuşmacı olarak katıldığı “Aile ve toplum ilişkileri” konulu konferans düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferans, sema gösterisiyle başladı.

    Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, açılışta yaptığı konuşmada vatandaşların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlginin aileye yönelik eğitim programlarını daha sık yapmaları gerektiğini ortaya koyduğunu ifade eden Bulut, "Bu katılım bizim bakanlık olarak ülkemizde ve ilimizde aile odaklı yürüttüğümüz çalışmaların beğenildiğini gösteriyor. Bu gün bu salonda doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi tek yürek tek kalp olduğumuzu gösterdik. Her dinden her ırktan her dilden insanlarımız burada görmek bizleri mutlu etti." diye konuştu.

    Gazeteci - yazar Cemal Nur Sargut ise eşini Allah için sevebilmenin zevkini tadabilmenin ailenin birliğini oluşturduğunu söyledi. İslam dininde ailenin çok önemli bir yerinin bulunduğunu anlatan Sargut, "İslam dini sevginin hoşgörünün ailede yaşandığı dindir. Allah ailesine iyi davrananı sever. Ailesini seven insanlarda aile içi şiddet olamaz. İslam dini güçlü ailenin oluşmasında en önemli unsurdur. İşte bu birlik ve idrak içerisinde Allah diyebilme zevki içerisinde Allah diye el ele vererek Allah diyerek kadın ve erkek arasında mutluluk olabilir." diye konuştu.

    İslam’da ailede eşlerin birbirine sadık ve vefalı olduğunu vurgulayan Sargut şöyle devam etti: "Bir aileyi oluşturmak için Peygamberimizin hayatındaki aile yapısına çok iyi bakmak lazım. Peygamberimiz eşlerine karşı çok nazik çok kibar ve çok sevecendi. Gece namazına kalkarken bile eşi Hazreti Ayşe'ye rahatsızlık vermemek için ondan izin isterdi. Böyle bir peygamberin ahlakını örnek alan bir toplumda hiçbir zaman eşler arasında geçimsizlik ve ayrılık olmaz."

    Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Kadir Okatan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut tarafından Sargut'a plaket ve çiçek verildi.

Editör: TE Bilisim