İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi Milli Eğitim Müdür Vekili Kasım Gülek Özer, ilçede eğitime yapılan yatırımlarla eğitim kalitesinin daha da arttırılacağını söyledi.

Akdağmadeni Milli Eğitim Müdür Vekili Özer, yaptığı açıklamada ilçede devam eden eğitim yatırımlarına değindi Özer, "Devletimizin, hükümetimizin ve bakanlığımızın eğitime çok ciddi desteği, yatırımları var. Eğitimin alt yapısının tamamlanmasıyla birlikte eğitimde kaliteyi artırarak Akdağmadeni’ni eğitim öğretimde en üst seviyeye çıkarmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

İlçede eğitim alanında 66 kurumun hizmet verdiğini ifade eden Özer, eğitim yatırımlarını şöyle sıraladı: "Akdağmadeni’mizde eğitim alanında büyük gelişmeler yaşanıyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişmesi hedeflenen iki Anadolu Lisesi, bir kapalı spor salonu, ikiyiz yataklı öğrenci pansiyonu, on derslikli Melikli Köyü orta eğitim okulu, ilçe merkezinde bulunan eski Atatürk İlköğretim Okulunun yerine yapılacak olan 18 derslik ortaokulu, Güneyli Mahallesinde yapımı tamamlanan ve geçici kabulü yapılan 20 derslik ilk ve orta okulu, Mehmet Kaplan İlköğretim Okulunun yanına taşımalı eğitim gören öğrenciler için 200 kişi kapasiteli yemekhane, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihaleye çıkılan ve yapılması planlanan ikiyiz yataklı öğrenci yurdu, bunlara ilaveten bakanlar kurulundan onayı çıkan ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmesi hedeflenen dört yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okuluyla beraber ilçemizde daha kaliteli eğitim verilecek ve eğitimde Akdağmadeni çağ atlayacak."

Editör: TE Bilisim