ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Sivas Akıl ve Ruh Sağlığı Merkezi için tahsis edilen eski Demiryolları Hastanesi binasının tadilatı tüm hızıyla sürüyor. Sivas Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş, Akıl ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin 15 Mayıs’ta hizmete açılacağını söyledi.

        Uzun süredir tartışılan Akıl ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin Sivas’ta açılması için geri sayım başladı. Eski Demiryolları Hastanesi'nin binası Akıl ve Ruh Sağlığı Merkezi olarak yeniden düzenleniyor.

        Sivas Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş, binanın tadilatının devam ettiğini belirtti. Karataş, "Kış nedeniyle bir ara verme söz konusu oldu. Şu an inşaatın yüzde 70’i bitti, yüzde 30’luk bir kısmı var, ince işleri kaldı. 15 Mayıs itibariyle önemli bir sorun olmazsa hizmete açmayı planlıyoruz.” dedi.

        Akıl ve Rus Sağlığı hizmete açıldığında Numune Hastanesi ve Sivas Devlet Hastanesi'ndeki psikiyatri servisleri ve yataklı poliklinikleri kaldırılacağını ve hepsinin merkeze taşınacağını kaydeden Karataş, merkezin 70 yatak kapasiteli olacağını kaydetti.

        Merkez hizmete girdiğinde hastaların Samsun, Elazığ ve diğer illere gitmek zorunda kalmayacağını müjdeleyen Başhekim Yardımcısı Mehmet Karataş, "Biz en fazla Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne hasta göndermek durumunda kalıyorduk. Artık hastalarımız rahatlıkla Sivas’ta tedavi olabilecekler." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim