Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir'e doğalgaz gelmesi için çalışmaları olduğunu Enerji Bakanlığı'ndan randevu alacaklarını söyledi. Akış, "BOTAŞ bizden ihalelere girecek şirketler istiyor." dedi.

Akış, Beyşehir'de yürütülen projelere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Konya- Beyşehir ilçesi arasındaki yollarla ilgili çalışmaların durduğu yönündeki soruyu cevaplayan Akış, "Konya’dan Taşağıl’a kadar olan yol yapımı çalışmalarında bütün yerleri biz ihale ettik. Kış dönemi olduğu için şu anda çalışmalar ara verildi ancak 2013 baharla birlikte tüm çalışmalar hızlı bir şekilde devam edecek. İnşaallah en geç 2015 yılında yol tamamlanmış olacaktır." dedi

Beyşehir'de yollardan sonra ikinci olarak en çok üzerinde durdukları konunun Meslek Yüksek Okulu olduğunu söyleyen Akış, şöyle devam etti: "Üniversitemizin ismini Beyşehir’e özel uyarlayarak Kendi başına bir Üniversite olarak ayırmak ve adını da Eşrefoğlu Ali Akkanat Üniversitesi olarak değiştirmek istiyoruz. İşletme fakültesine yeni bölümler açarak Beyşehir’deki üniversite alanlarını açmak istiyoruz. Ayrıca Silah sanayine eleman yetiştirmek içinde bu bölüme de ağırlık vermek istiyoruz."

"BOTAŞ BİZDEN İHALELERE GİRECEK ŞİRKETLER İSTİYOR"

Doğalgaz konusunda enerji bakanından randevu alacaklarını anlatan Milletvekili, "Yalnız burada dikkat edilmesi gereken husus, BOTAŞ bizden ihalelere girecek şirketler istiyor. Gaz dağılımı yapacak şirketler ihaleye girmezse Botaş, bu konuda belge istediği için sıkıntı yaşamaktayız. Mesela Akşehir ilçesi bile bir sürü teşebbüslerden sonra 5 yılda doğalgazı zor getirmiştir." diye konuştu.

İlçe Devlet Hastanesi konusundaki bir soruyu cevaplandıran Akış, "Beyşehir Devlet Hastanesi'nin yeni bina yapılması konusunda gerekli başvurular yapılmıştı. Toki, bizim evraklarda bazı eksiklerimiz olduğu için hastane inşaatına başlanamadı. Şu anda eksik evraklar tamamlanıyor. İlkbahar'da hastane temelini atacağız." dedi.

Editör: TE Bilisim