BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde 'Öncelik Kızlarda' SODES projesi kapsamındaki programa konuşmacı olarak davet edilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman kız çocuklarına kendilerine sunulan imkanları değerlendirerek okumalarını tavsiye etti.

'Öncelik Kızlarda Projesi' programının açılış konuşmasını Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi yaptı. Niyazi, “Bu projeden 160 kız öğrencimiz faydalanmaktadır. Bunlar dershaneye gidemeyen öğrencilerimizdir. Aile ziyaretleri, kültür ve kariyer gezileri yine bu proje kapsamında yapılmaktadır." dedi.

Milletvekili Akman ise “Burada bulunan kız çocuklarından Birecik’in, Urfa’nın ve hatta Türkiye’nin geleceği ile ilgili çok büyük işler yapmasını bekliyorum." ifadesini kullandı. Daha önceleri kız çocukları için okumanın çok zor olduğunu, şu andaki imkânların ise çok iyi olduğunu ifade eden Akman, bunu en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Akman, öğrencilerden gelen 'başörtüsü meselesi yeni anayasada çözülecek mi' şeklindeki bir soru üzerine, başörtüsünün şu an üniversitelerde serbest olduğunu, tüm alanlarda serbest olması için çalıştıklarını söyledi.

Program sonunda Birecik Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Milletvekili Yahya Akman’a plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim