ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, AK Parti iktidarın komşularla sıfır sorun politikasının en fazla çiftçileri vurduğunu söyledi.

Dışişleri eski Bakanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun stratejik derinlik diyerek 'komşularımızla sıfır sorununun' günümüzde sırf soruna dönüştüğünü belirten Çakmak, AK Parti iktidarları öncesi Antalya çiftçisinin ürettiği meyve ve sebzenin yakın komşuları Irak, İran, Suriye, Mısır, Lüblan, Rusya, Yunanistan, Bulgaristan, Arap ülkeleri ve Gürcistan'a ihraç edildiğini ifade etti.

Emevi Cami'nde cuma namazı kılacağız diye başlayan yanlış Suriye politikasının ülkeyi dünyada yanlızlaştırdığını ileri süren Çakmak, "Bugün çiftçimizin ürettiği meyve ve sebzeyi tek ihraç ettiğimiz ülke Rusya. O da çoğu zaman geri gönderiyor. AKP iktidarının yanlış dış politikası en fazla çiftimizi vurdu. Ülkemiz bugün bütün yakın komşularının hepsiyle kavgalı halde. Dünyada itibarımız yok. Avrupa Birliği(AB) ülkeleri son 2 yıl içinde çıkarılan antidemokratik yasalarla hukukun yerle bir edildiğini gördükleri için güvenir bulmuyorlar. Komşularımızla sırf sorunlu ülke haline geldiğimiz için ürettiğimiz ürünü komşularımıza bile satamıyoruz. Komşularımız komşu komşunun külüne muhtaç değil diyerek ürününüz sizin olsun diyerek almıyor. Onun için domates 20 kuruşa, kavun karpuz tarlada 15 kuruşa alıcı bekliyor. Eğer bir ülke yakın komşularına ürettiği bir ürünü satamıyorsa aynanın karşısına geçerek ben nerede hata yaptım diyerek öz eleştiri yapmasını bilecek." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim