Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Aksaray Belediyesi, sokaklarda başıboş dolaşan 240 köpeği toplayarak, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde aşılarını yaptırıp, ameliyat yöntemi ile kısırlaştırdı.

        Belediye Başkanı Nevzat Palta, sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Aksaray Belediyesi olarak kurmuş olduğumuz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanların rehabilite edilmesiyle ilgili çok önemli hizmetler yapılıyor. Geçen yıllarda olduğu gibi başıboş sokak hayvanlar belediyemiz tarafından kısırlaştırılıyor. Sokak hayvanlarının burada üreme organları alınarak tedavileri yapılıyor. Bir veteriner, dört yakalama timi ve iki yakalama aracından oluşan ekiple geçen yıl 500 köpek kısırlaştırılmıştı, bu yıl da 240 köpeğin aynı yöntemle kısırlaştırma işlemi gerçekleşmiştir.” dedi.

        Kısırlaştırma çalışmasını yürüten Veteriner Hekim Duran Alıcı da yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "Aksaray Belediyesi olarak Çevre ve Orman Bakanlığı'nın katkılarıyla şehrimizdeki sokak hayvanlarını kısırlaştırıyoruz ve aşılıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dişi erkek fark etmeksizin 240 hayvanı kısırlaştırdık. Ameliyat yöntemi ile kısırlaştırılan hayvanlara kuduz aşılarını yapıyoruz. Hastalığı olup olmadığına bakıyoruz. Aynı zamanda bu hayvanların çevre sağlığını etkilememesi için bakterilere karşı antibiyotik aşılarını yapıyoruz ve bir gün gözetim altında tutarak onları tekrar doğal ortamlarına bırakıyoruz. Bu hayvanlar aynı zamanda keneler için taşıyıcılık rolü üstleniyor. Yaptığımız tetkik ve ilaçlama ile hem kenelerle mücadele etmiş oluyoruz hem de sokak hayvanlarının çoğalmasını önlüyoruz."

Editör: TE Bilisim