TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Aksaray Girişimci İşadamları Derneği ve Sema Koleji ortaklaşa Bosna Hersek'e kültür gezisi düzenledi.

Geziye Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, Aksaray eski milletvekili Osman Ertuğrul, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Sert, Müteahhitler Birliği Başkanı İsmail Gümüşsoy, Aksaray Girişimci İşadamları Derneği Genç iş adamları Başkanı Asaf Sametoğlu ve 150'den fazla iş adamı katıldı.

Aksaray için ilk defa böyle büyük bir organizasyonun yapıldığını ifade eden Başkan Asaf Sametoğlu şöyle konuştu: " Bosna Hersek'in tarihi ve kültürel yapısına hayran kaldık. Bosna Osmanlı'nın yetimi olarak adlandırılıyor. Hala Osmanlı'nın izlerinin günümüze kadar taşınmasından dolayı duygulandık. Bosna'nın ekonomi, ticari ve iş hayatını inceleme fırsatı bulduk. Hem de Bosna'da bulunan Türk okulları ve Türk üniversitesini yakından tanıma fırsatı yakaladık. Buradaki eğitim gönüllüsü vatandaşlarımızın zor şartlar altındaki fedakârlıklarını, çalışmalarını ve başarılarını görünce duygulandık. " ifadelerini kullandı.

Geziye katılan diğer üyeler ise Osmanlı'nın Bosna'ya yaptırdığı camiler, medreseler ve Türk eserleri yapmasından dolayı etkilendiklerini belirtti.

Gez i kapsamında Özel Burç Üniversitesi'ni gezen Aksaray heyetine akşam Boşnak, Sırp ve Hırvat öğrencilerden oluşan Fatih Sultan Mehmet Korosu tarafından verilen konser misafirleri mest etti.

Editör: TE Bilisim