TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Aksaray OSB’de yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılara 27.500 metrekare parsel tahsisi yapıldı.

Aksaray Organize Sanayi (OSB) Yönetim Kurulu, Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok başkanlığında toplandı. Toplantıya Aksaray Belediye Başkanı ve OSB Başkan Vekili Nevzat Palta, yönetim kurulu üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk ve OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar da katıldı.

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan Vali ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok, Aksaray OSB’de yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılara 27.500 metrekare parsel tahsisi yapıldığını söyledi. OSB’de yatırım yapmak isteyen yatırımcıların yoğun talepleri olduğunu, bu nedenle OSB toplantılarının kısa sürelerle yapıldığını ifade eden Vali Altınok, şunları ifade etti: "Aksaray’da yatırım yapmak için arsa talebinde bulunan yatırımcılarımızın taleplerini değerlendirdik. 65 kişinin daha istihdamına imkân sağlayan 27.500 metrekare parsel tahsisleri yaptık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Her zaman söylüyoruz çok kısa sürelerle toplanıyoruz. Eğer zamanımız olsa herhalde haftada birkaç defa toplanma şansımız olacak ama fazla zaman bulamıyoruz. İyi gelişmeler var. Bu gelişmeler devam ediyor. Hayırlı uğurlu olur inşallah."

Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Palta da yaptığı açıklamada, Aksaray’ın yatırım konusunda çok cazip bir şehir olduğunu söyledi. Palta açıklamasında şöyle dedi: ‘’Geçen hafta Sayın Başbakanımızın başkanlığında bir toplantı olmuştu. Orada ben birkaç konuyla ilgili söz aldım. 5084 sayılı yasayı özellikle Sayın Valim ve Aksaray’a kazandırdıklarını anlattım ve bu yeni yasala ilgili kısmen bahsettik. Aksaray, 5084 sayılı yasa ve arkasından da yeni çıkan teşvik yasasıyla beraber ciddi anlamda yatırımcı alıyor. Aksaray, en çok yatırım alan illerden bir tanesi. Bu da bizi özellikle sevindiriyor."

"5084’ÜN UZATILMASI ÇOK HAYIRLI OLDU"

5084 sayılı yasanın birkaç kez ertelendiğini ve yasanın kaldırıldığını belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, ‘’Ama yine Sayın Başbakanımızın talimatıyla da, özellikle sigorta primleriyle ilgili kısımlar, vatandaşları rahatlatma adına ciddi bir değişiklik oldu. Bu Aksaray için çok önemliydi. Aksaray ile beraber 49 il daha var, ama şu anda bizim için Aksaray önemliydi. Özellikle tekstil sektörü veya buna benzer sektörlerde işçi çalıştıran hemşehrilerimizin ciddi oranda faydalanacağı ve beklenti içerisinde olduğu bir uzatmaydı. Bu da Aksarayımız için hakikaten güzel hayırlı bir şey oldu.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Yasanın uzatılması yönündeki talepleri başta Aksaray milletvekilleri olmak üzere tüm il yöneticileri ve sivil toplum örgütleriyle değişik ortamlarda dillendirdiklerini belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, şunları söyledi: ‘’Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, il başkamızla beraber, yine Kalkınma Bakanımıza Nevşehir’deki toplantıda özellikle oda başkanlarımızla beraber iletildi. Ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 5 yıl 6 yıl uzatıldı. Bu da Aksaray’daki esnaf kardeşlerimizi sanayicilerimizi ciddi anlamda rahatlattı. Bundan sonra da yeni teşvik ile beraber bugün olduğu gibi ciddi yatırımcıları Aksarayımıza bekliyoruz.’’

Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, şu bilgileri verdi: ‘’Arıtma ile ilgili ihalemiz yapıldı. Şu anda devam ediyor. Arka taraftan şehir girişi ile ilgili yol, geçen sene biraz rölantiye almıştık ama kısmen orta refüjlerini yaptırdık. Yolların alt yapısını yaptırdık. İnşallah bu senede asfalt kısmını yapacağız. Yine güvenlikle ilgili geçen yıllarda ciddi olarak sıkıntılar geldi. Biz geçen yıl içerisinde talimatlarımızı verdik. Şu anda da bütün organize sanayimizin etrafını çevirecek tarzda bir güvenlik ihatası şu anda yaptırıyoruz. Kısa bir süre içerisinde inşallah buda bitecek. Yine ikinci organizedeki altyapı ile ilgili şu anda mevcut müteahhit devam ediyor. Doğalgaz ile ilgili ihaleyi zaten verdik. İnşallah onlarda yapılacak. Tabii ki ufak tefek sıkıntılar olabilir. Çünkü burada altyapı daha önceden sıkıntılı olduğunu bile bile biz yatırımcılara bunları verdik. Çünkü altyapı ihalesi yapılmamıştı, ama yatırımcılar her ne olursa olsun biz alalım hatta bir kısmını kendimiz yaptırırız diye talepte bulunmuşlardı. Ama biz inşallah bu sene içerisinde bu eksik kalan kısımları da tamamlayacağız. Sonuç olarak tekrar bu yeni verdiğimiz arsalarımız Aksarayımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum."

Editör: TE Bilisim