Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök beraberinde, Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Yönetim Kurulu Üyeler ile birlikte Aksaray'da salçalık ve sofralık domates üretimi ile bir ilki gerçekleştiren Hakan Acar ve Niyazi Kılıç'ı Sultanhanı kasabasındaki domates tarlasında ziyaret edip tebrik etti. Tarımın ne denli, önemli olduğunu vurgulayan Özkök, şu an bulunulan tarlada 200'e yakın işçinin çalıştına dikkat çekip, "Burada istihdam var, sanayi var, üretim var, gelişim var. Burada her şey var. Aksaray'da tarım varsa hayat var. Tarımı da yaşatmak için bizlere büyük görevler düşüyor." dedi.

Üreticilerin alternatif ürünlere yönelmesi gerektiğine dikkat çeken Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Aksaray da farkındalık yaratan, alternatif ürünler yetiştirmede büyük mücadele veren Hakan Volkan Limitet Şirketinin arazilerinde sofralık ve sanayi çeşidi olmak üzere domates üretimini Aksaray'da denemeyi ilk bu yıl gerçekleştirdiler. Ortakları Niyazi Kılıç ile beraber ürünün verimini, rekoltesini, gelişimini yerinde inceleyip görme fırsatı yakaladık. Kendilerine bu medeni cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aksaray'da ilk defa sofralık ve sanayilik domates üretimi ile Aksaray'ın bakir topraklarını buluşturdular. Bundan dolayı da kendilerini tebrik ediyorum. Aksaray'da biliyorsunuz yaşadığımız en büyük sıkıntılardan birisi su sıkıntısı idi. Su sıkıntısını da çözme adına alternatif ürünler geliştirmede hem sudan tasarruf hem de ürettikleri ürünün son aşamasında kendilerine ve üreticilere değer kattığını gördük. Domates, kavun, karpuz, mısır yetiştiriciliğinde kendileri bütün bu alternatif ürünleri denediler. En son olarak da domates ürününü Aksaray ile tanıştırdılar. Bundan dolayı da kendilerini kutluyorum."

Tarla sahipleri Hakan Acar ve Niyazi Kılıç ise çiftçilikle uğraştıklarını, bu sene 700 dekar Eskil bölgesine, 450 dekar da Sultanhanı bölgesine domates ekimi yaptıklarını belirtip, "Biz bu işe başlamadan önce Aksaray'da neden alternatif ürünler yetişmesin diyerek başladık. Alternatif ürün olarak kavun, karpuz, mısır, soğan ve domates ekimi gerçekleştirdik. Aksarayımızda gördük ki her şey yetişiyor. Domates ekimi ile de tarıma devam ettik. Domates hem tonajı ile hem kalitesi ile bizleri mutlu etti. Buradan Aksaraylı üreticilerimize, çiftçilerimize alternatif ürünlere yönelmeleri konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Kesinlikle pişman olmayacaklardır diyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim