Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Aksaray OSB’de yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılara 35.000 metrekare parsel tahsisi yapıldı.

Organize Sanayi Yönetim Kurulu toplantısı Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok başkanlığında; Belediye Başkanı OSB Başkan Vekili Nevzat Palta, yönetim kurulu üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk ve OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar’ın katılımıyla yapıldı. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Altınok, Aksaray OSB’de yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılara 35.000 metrekare parsel tahsisi yapıldığını söyledi.

Toplantıda OSB altyapısı ile ilgili konuların görüşüldüğünü ve yapılması gereken işlerin kararlarını da aldıklarını ifade eden Vali Altınok, ‘’İhalesi yapılan Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesislerinin inşaatı hızlı bir şekilde yapılarak hizmete alınacak. OSB’deki doğalgaz altyapı sıkıntılarını gidereceğiz. Yine TEİAŞ’ın aktarma tesisleri tamamlandığında elektrik sıkıntıları ortadan kaldırılacak. Hep beraber OSB’yi daha iyi oluşturacağız." dedi.

Belediye Başkanı OSB Başkan Vekili Nevzat Palta, OSB’nin yatırım için cazibe merkezi olmaya devam ettiğini söyledi. Palta, 35 bin metrekarelik arsa tahsisi yaparak yaklaşık 65 kişinin daha istihdamının sağlanacağını belirterek, şunları ifade etti: "5084 sayılı Teşvik Kanunu uygulamaları sona erdi. Yeni çıkan teşvik yasası ile beraber Aksaray OSB'ye ciddi talepler olduğunu görüyoruz. Değişik ortamlarda yeni çıkan teşvike rağbet yok gibi söylemler söylense de bunun Aksaray'la hiçbir alakası yok."

Editör: TE Bilisim