İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Aksaray’ın içme suyu problemini gidermek için çalışma başlatan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın bu konudaki çabaları sonuç verdi. 20 kilometrelik Aksaray içme suyu 1. kısım isale hattı yapım işi için Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğünde imza töreni düzenlendi.

DSİ ile müteahhit firma arasındaki yapım işi sözleşme törenine DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, DSİ Ankara İçme Suyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın, yüklenici firma M. Arslan İnşaat Müh. Mim. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan ile DSİ daire başkanları ve yöneticiler katıldı.
DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, önümüzdeki 2 yıl içinde Aksaray’ın içme suyu probleminin çözüme kavuşacağını söyledi.

Uzun, proje ile ilgili şu açıklamada bulundu: "İçme suyu meselesi Aksaray’da kronik bir hal aldı. Su meselesi çözümünü kısa, orta ve uzun vadede düşünmüştük. Sayın Bakanımız da bu konuyu çok yoğun ve sıkı takip ediyor. Geçen sene Aksaray’da 6 adet kuyu açmıştık. Bu kuyuların analizini yaparak şehre içme suyu kazandırmak için girişimlerde bulunmuştuk. Bu 6 kuyunun birbirine bağlantı hatlarının devamında Bağlı köy mevcut. Kapitajın rehabilitasyonu sonrasında da bunun şehre ana isale hattı ile iletilmesi, şehirdeki depoların yapılması, bunların her biri ayrı bir iş. Sayın Başkan bunları Bakan beyden talep etmişti. Bakan bey de geçen yıl bunların talimatını vermişti. Şimdi bunlardan birinci kısım olan bu altı tane kuyunun birbirine bağlantı isale hatları 20 kilometrelik ana isale hattı, depolar ve Bağlı köy kapitajının rehabilitasyon yapılması işinin bu proje kapsamında projesi imzalanacak. Süresi 2 yıl kadar bir zaman ama inşallah daha erken bitirilmesini de bekliyoruz. 730 günün 30 gününü geçenlerde başlatmıştık. Seri bir şekilde bu proje kapsamındaki işleri elbirliği ile takip edeceğiz. Biz işin önünü açacağız. Belediyemiz problemlerin hepsinde kendine düşen çözümü yerine getirecek. Devamında da ikinci kısım dediğimiz ve proje çalışmasını sürdürdüğümüz ikinci kısım proje çalışmamız devam ediyor. Ayrıca bu kuyulardan çıkan suyun arıtılması için bir arıtma tesisi gerekiyor. Onun da projesi bitme aşamasına geldi. Bu senenin sonuna kadar onun da inşaat ihalesine çıkacağız. İnşallah böylelikle önümüzdeki 2 yıl içinde Aksaray’daki orta vadeli içme suyu meselesini çözmüş olacağız.”

Başkan Haluk Şahin Yazgı ise imzalanan yapım işi sözleşmesi ile ilgili şunları söyledi: “Ramazan ayı içinde yapmış olduğumuz görüşmelerde demiştik ki 'Bizim bayramımız olacak birisi Ramazan Bayramı diğeri de su ile ilgili yapılacak protokol bizim için ikinci bir bayram olacak' demiştik. Ben bu vesileyle bu işte emeği geçen başta Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu olmak üzere DSİ Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Uzun Bey'e, Daire Başkanı Şadiye Yalçın Hanımefendi'ye, ekibine ve kendi ekibime başkan yardımcıma, müdürlerime ve değerli arkadaşlarımla beraber emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2,5 yıl önce vazifeye başladığım andan itibaren Aksaray’ımızın içme suyu meselesi bizim birinci gündemimizdi. Ne zaman çeşmeden içeceğimiz kalitede bir su akarsa o zaman bu gündemden düşecek diye bir söz vermiştik. Bizim bu doğrultuda göstermiş olduğumuz hassasiyete sizlerde DSİ olarak elinizden gelen desteği ve gayreti gösterdiniz bunun için bir kez daha başta Sayın Bakanımız olmak üzere sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu arada yüklenici firmanın sahibi olan Mehmet Arslan Bey yıllar önce Aksaray’da Kurşunlu Camii'nin yapımında rahmetli babamla birlikte çalışmışlar. Dolayısıyla Mehmet Bey de Aksaraylı sayılır. Bu vesileyle bu işi inşallah söylenen süreden daha kısa sürede yapacağına ben inanıyorum. Bizim hedefimiz de üç kısımdan oluşan bu projenin iki ve üçüncü kısmını da hep beraber 2 sene içinde tamamlayıp, şehrimize kaliteli bir içme suyunun ulaşmasını sağlamaktır.”

Yüklenici Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan da “Ben Bayburt’luyum ama Aksaray benim ikinci şehrim. Aksaray’da bir usta stajyer mühendis olarak çalıştım. Helvadere göletinde ve Balcı göletinde çalıştım. Hatta bana 2 ay da asgari ücret ödediler. Ben de 30 sene sonra borcumu ödemek üzere, bu işi Cenab-ı Hakk bize nasip etti. Değerli Bakanımız Veysel Bey ile İSKİ’den tanışıyoruz.” dedi.

DSİ Ankara İçme Suyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın, Aksaray Belediyesi'nin halkına karşı sorumluluk duyan bir belediye olduğunu kaydederek, “Projesinden başlayarak tatbikatında, arazisinde, ölçümüyle birlikte yatırım programına alınmasında, proje tasdikinde ve bundan sonra da tatbikat aşamasında yapılacak olan ödemelerden dolayı emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu işin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından DSİ İçme Suyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın ile Yüklenici Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, içme suyu 1. kısım isale hattı yapım işi sözleşmesini karşılıklı imzaladılar.Cihan

Editör: TE Bilisim