BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Antalya Akseki Kaymakamlığı ilçede öğrencilerin arasında kitap paylaşımını teşvik etmek için proje başlattı. Kitap Paylaşımını Arttırma ve Teşvik (KİPAT) adlı proje kapsamında ilçedeki orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerin bağışladığı kitaplar, Hakkâri ve Bingöl’e gönderilecek.

        İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve aralarında öğrencilerin de bulunduğu heyet ile Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret eden Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, ilçede başlatılan Değerler Eğitimi Projesi kapsamındaki KİPAT projesini anlattı. Öğrencilerle değerler eğitimi masa ve duvar takvimleri hazırladıklarını ifade eden Çeviren, takvimlerde her ay için çevreye saygı, sorumluluk gibi bir değer belirlendiğini anlattı.

        KİPAT projesinin ismini, ilkokula yeni başlayan bir öğrencinin kitabı, kipat şeklinde telaffuz etmesinden esinlenerek aldığını Çeviren, proje kapsamında ilçedeki 38 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin okudukları kitapları getireceklerini söyledi. 10 bine ulaşınca kitapları Hakkâri ve Bingöl’de belirlenen okullara göndereceklerini aktaran Çeviren, “Şimdiden 2 bin kitap toplandı. Proje 3 yıl devam edecek ve yılda 2 kez kitap dağıtımı yapılacak.” diye konuştu.

        Kaymakam Çeviren, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA) sundukları yürüyüş yolları projesine ilişkin de Vali Altıparmak’a bilgi verdi. Ziyaretin sonunda KİPAT projesine kitap vererek destek olan Vali Altıparmak, heyette yer alan öğrencilere de kitap hediye etti.

Editör: TE Bilisim