İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Başkan Hasan Urhan, 253 üye firma ile Tokat’ın, bölgenin ve ülkenin kalkınması adına çalıştıklarını söyledi. Urhan, Avrupa Birliği projeleri, Dünya Bankası projeleri ile gerek vasıflı eleman yetiştirmede gerekse iş adamlarının kalifiye eleman çalıştırmaları konusunda çalışma yaptıklarını kaydetti.

AKSİAD yönetimi, Tokat 48. Piyade Alay Komutanı Ünal Çaycı’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarete; AKSİAD Başkanı Hasan Urhan, yönetim kurulu üyelerinden Recep Gülmez, Ufuk Süer, S. Zahid Çakmak ve Genel Sekreter Mahmut Şencan katıldı. Samimi ortamda gerçekleşen ziyaret yaklaşık 45 dakika sürdü.

AKSİAD Başkan Hasan Urhan, sivil toplum kuruluşlarının hayatın her alanında aktif rol almaları gerektiğini vurguladı. Urhan, "AKSİAD olarak, yurt içi ve yurt dışı gezilerin yanısıra seminer, panel vb. faaliyetler yanında, üst kuruluşumuz olan KASİF ve TUSKON’un organize ettiği ticaret köprüleri, iş platformlarına üye firmalarımız ile katılıyoruz. Geçen ay Mısır gezisi gerçekleştirdik. Bu gezide iki firmamız iş bağlantısı yaptı. Önümüzdeki ay ise Malezya, Singapur, Tayvan ve Endenozya gezi planlarımız var." diye konuştu.

Alay Komutanı Ünal Çaycı da AKSİAD’ın faaliyetlerini beğenerek takip ettiğini söyledi. Sivil toplum örgütlerinin illerin kalkınmasına büyük katkı sağladığına değinen Çaycı, AKSİAD’lı iş adamlarının Avrupa Birliği ve Dünya Bankası'yla yaptığı projelerin yanısıra, TUSKON tarafından düzenlenen yurt dışı ticaret zirvelerine yapılan katılımların, Tokat ticaretine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Dış ticaret zirvelerine katılan iş adamlarının, iş dünyasına bakış açılarının çok olumlu anlamda geliştiğine dikkat çeken Alay Komutanı Ünal Çaycı, Anadolu’daki illerin kısa sürede kalkınma göstermesinde bu zirvelerin katkısının büyük olduğunu belirtti. Çaycı, "Yine Anadolu'da, alay gibi, üniversite ve polis teşkilatı gibi kurumların şehirlerimize ekonomik anlamda ciddi katkıları olduğunu düşünüyorum. Bu kurumların adeta bacasız fabrika gibi Tokatımıza katkı sağladıkları kanaatindeyim." şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim