ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Önümüzdeki dönemde hükümetle memurlar arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, Aktif Eğitimciler Sendikası kapsamlı bir çalışma başlattı.

Türkiye genelinde il il bütün üyelerinin talep ve beklentilerini alan Sendika, 2015 toplu sözleşme görüşmelerine yönelik taleplerini belirledi. Mali, sosyal ve sendikal kaklar olmak üzere üç ana başlıkta toplanan talepler, tüm kamu çalışanları ve eğitim çalışanları için ayrı ayrı olmak üzere ayrıntılarıyla listelendi.

Aktif Eğitim Sen Kırıkkale İl Temsilcisi Tevfik Delice, “Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmede yetkili sendika, pazarlık masasında hükümetin '3+3+enflasyon farkı' önerisini reddederek bir defaya mahsus 123 lira seyyanen zammı kabul etti. Başta öğretmenleri olmak üzere bütün memurlar, yüzlerce liralık maddi kayba uğradı. Aktif Eğitim-Sen, 2016 ve 2017 yılları için ayrı ayrı olmak üzere yüzde 10 + yüzde 10 + enflasyon farkı maaş artışı istiyor.” dedi.

Delice, “Talepler listesinde, ayrıca öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin artırılmasından memur maaşlarına uygulanan vergi diliminin yüzde 15’e sabitlenmesine, emeklilik kazanımlarından yılda iki kez ikramiye verilmesine kadar birçok önemli istek yer aldı.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim