YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Antalya'nın Alanya ilçesinde, hayırsever Oktay Cebeci'nin yaptırdığı bin 500 kişilik cami törenle hizmete açıldı. Daha önce Mahmutlar beldesine sağlık ocağı yaptıran hayırsever Oktay Cebeci, kendisi ve eşinin de isminin verildiği bin 500 kişilik cami yaptırdı.

Geçen yıl Yeni Mahalle'de yapımına başlanan Oktay-Hanife Cebeci Camii, bugün törenle hizmete açıldı. Zemin katında 200 metrekare dershane, 130 metrekare lojman, gasilhane, bahçe ve tuvaletleri bulunan cami kalabalık bir katılımla açıldı. Oktay Cebeci'nin, evlatlarıyla birlikte Alanya'ya büyük katkıları olduğunu ifade eden AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Cebeci'nin, bu bölgeden para kazanmadığı halde ilçeye yatırım yaptığına dikkat çekti. Aile olarak hayırlarını da yaptığını dile getiren Çavuşoğlu, güzel mimarisiyle beldeye cami kazandırdığı için kendisine teşekkür ettiğini dile getirdi.

Camiye arsalarını bağışlayan Emine Yoğurtçu'ya, Dulkadın Sezer'e, Zafer Uğur ve Yaşar Topçu'ya da çok teşekkür ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Bu insanlar, isteselerdi bu arsaları kendi evlatlarına miras bırakabilerlerdi. Arsa üzerine katlar dikebilirlerdi. Ancak böyle hayırlı bir işe bağışladılar. Allah hayırlarını kabul etsin." dedi.

İL MÜFTÜSÜ ÇELİK: CAMİLERİ YAŞAM MERKEZLERİ HALİNE GETİRİYORUZ

Hadisi şerifte, 'Kim Allah için bir mescit inşa eder, Müslümanların hizmetine arzederse Allah ona Cennet'te bir köşk yapar.' diye buyurulduğunu dile getiren Antalya İl Müftüsü Ahmet Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak camileri bir yaşam merkezi haline getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Camilerin, sevinçlerin başladığı ve dalga dalga evlere, mahalle ve şehirlere yayıldığı mekanlar olduğunu belirten Çelik, "Yine bu camiler Allah'ın bize verdiği bu ömrü tamamlayıp son yolculuğumuza çıkarılacağımız yerlerdir. Dualar okuyarak uğurlandığımız mekanlardır. Camiler merkezlerimizdir. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı olarak camileri, birbirlerimizi daha çok görerek, birbirimizi daha sık fark edecek ve yaşamaya çalıştığımız yaşam merkezleri yapmaya çalışıyoruz. Onun için camilerimizi namaz için koşa koşa gelip gitme yerleri olarak görmeyelim. Buraların bir ilim, irfan merkezi, sosyal dayanışma, sosyal buluşma merkezi olarak algılamaya çalışalım." diye konuştu.

Törenden sonra kurdela kesimi yapılarak cuma namazı kılındı. Cuma namazından sonra cemaata döner ve ayran ikramı yapıldı.


Editör: TE Bilisim