TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Almanya'da federal seçimlerde parlamentoya giren en küçük parti olan Yeşiller'in iç hesaplaşması sürüyor. Jürgen Tritten 2011 parti program tasarısında Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann’ın aktif rol oynayarak, parti tabanıyla birlikte hareket ettiğini ve alınan seçim sonuçlardan herkes gibi kendisinin de sorumlu olduğunu söyledi.

Başbakan Kretschmann ise haftalık eyalet basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, öncelikle partisinin vergi konseptinin yanlış olduğunu bir kez daha dile getirirken, partisinin yeniden eksen belirlemeye ihtiyacı olduğunu, bunun ise “ortada bir yerde” pozisyon almakla mümkün olacağını söyledi. Yeşillerin Federal Meclis Grubu Başkanı Trittin’le kişisel bir probleminin olmadığını dile getiren Kretschmann, partisinin oy kaybında kendisinin de suçsuz olmadığının altını çizdi.

Kretschmann ayrıca haftasonu seçimin galibi Hıristiyan Demokratik Birlik'le planlanan koalisyon pazarlıklarının ön görüşmelerinde Trittin’le aynı masada yer alarak, koalisyon ortaklığı için tüm arkadaşları gibi partisinin taleplerini sıralayacağını söyledi. Vergilerin artırılması konusunda son günlerde hakkında çıkan haberlerin tam olarak doğruları yansıtmadığına işaret eden siyasi, partisinin birkaç vergiyi eşzamanlı arttırma politikasını eleştirdiğini, böyle bir yaptırımın ne halk ne de şirketler tarafından kabul edilebilir olmayacağını söyledi.

Diğer yandan eğitime ve altyapı yenilenmesine yapılması zorunlu olan bazı yatırımlardan bahseden eyalet başbakanı, bunun için belirli kaynağa da ihtiyaç olduğunu ve bunun için de katlanılabilecek bir vergi artışı istedi.

Öte yandan yarından itibaren Eyaletler Temsilciler Meclisi başkanlık bayrağını Aşağı Saksonya Başbakanı Weil’a devredecek olan Kretschmann, başkanlığını yaptığı Eyaletler Temsilciler Meclisi’nin herkesin çokça eleştirdiği gibi, siyasi bir blokaj olmadığının altını çizdi.

Başkanlığı döneminde eyaletler meclisine sunulan 14 yasa tasarısından on üçünün meclisten geçtiğini söyleyen siyasi, bunun aynı zamanda bir önceki federal hükümetin yürütme döneminde olduğuna parmak bastı. Kretschmann, “Eyaletler meclisinin eleştirilmesi gereken bir yanı varsa, o da yeterli derecede şeffaf olmayışıdır. Burada bir şeyler yapmak isterdim ancak zamanım yeterli olmadı.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim