Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Almanya'da milyonlarca araç sürücüsünün yanından ayırmadığı ehliyetlerde yeni bir uygulamaya geçiliyor. 19 Ocak 2013 tarihinden itibaren ehliyet alan vatandaşların ehliyet kartlarına zaman sınırlaması getirilecek. 15 yıl sonra vatandaşların yeni ehliyet kartı için müracaat etmesi gerektiği ve yeni ehliyet için sağlık ve sürüş testi yapılmayacağı kaydedildi.

Eski ehliyetini kaybettiği için yeni ehliyet başvurusunda bulunan vatandaşların ehliyetlerinin de sınırlı olacağı açıklandı. Ehliyet belgelerinin, pasaport ve nüfus cüzdanı gibi yeni uygulamaya tabi tutulacağı belirtildi. 19 Ocak 2013 tarihinden önce alınan ehliyetlerin ise en geç 19 Ocak 2033 tarihine kadar değiştirilmesi gerekecek. Ehliyetlerinin geçerlilik süresinin bitmesine rağmen yeni ehliyet almayan vatandaşlara 15 ila 25 Euro arasında para cezası verilecek.

Almanya'nın söz konusu uygulamaya Avrupa Birliği (AB) yönetmeliği doğrultusunda geçtiği açıklandı. Tüm AB üyesi ülkelerde tek tip ehliyet uygulaması öngören AB yönetmeliğince, resmi olarak kullanılan bu belgedeki resim gibi verilerin de güncelleştirilmesi gerekecek.

Editör: TE Bilisim