Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Almanya’daki en büyük İslami çatı kuruluşlarından Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Ramazan ayında ülkedeki mülteciler için iftar seferberliği yürütüyor. ZMD bu amaçla Ramazan boyunca “Almanya mültecilere sahip çıkıyor” adı altında iftarlar zinciri çalışması yürütüyor. ZMD tüm imkanlarını mülteciler için kullanmak amacıyla, federal politikacıların da katıldığı ve her yıl düzenlenen geleneksel iftarını da bu yıl fedakarlık ederek düzenlemedi. Almanya’da mültecilerin olduğu kentlerde gerçekleştirilen iftarlar, bazıları her gün olmak üzere 20 ayrı kentte gerçekleştiriliyor.

Müslüman olan olmayan tüm dost ve komşuların karşılıklı saygı içinde birlikte yaşam için yardımseverlik ve misafirperverliğini gösterme zamanı olduğunu kaydeden ZMD Başkanı Aiman Mazyek, bunu pratiğe dökme yollarından birinin de mültecilere sahip çıkma olduğuna işaret etti. Mazyek, “Biz bu kez bu özel sinyalle dikkatleri Almanya’daki mültecilere çekmek istiyoruz.” dedi. Mültecilere iftar seferberliği konusunda ZMD, iftarları düzenleyen cami cemaatlerine finansal ve lojistik destek veriyor. Bazı kentlerde iftara katılım günlük bin kişiyi bulabiliyor.

İftar aksiyonu çerçevesinde bazı cami dernekleri saat 21:00 sularında başlayan iftar programları için konuklarını cami lokallerine, bazıları ise belediyeler önüne kurulan iftar çadırlarına davet ediyor. Diğer bazı cami cemaatleri ise mülteciler için düzenledikleri iftarları belediye salonları, firma yemekhaneleri gibi bulabildikleri mekanlarda gerçekleştiriyor. ZMD’nin desteklediği ile gerçekleştirilen mültecilere iftar aksiyonuna Alman medyasının da ilgisini çekti. Bayerischer Rundfunk, Penzberg cami cemaatinin düzenlediği, “İslam ve mülteciler” konulu vaazın da yapıldığı, Ramazan ve oruçla ilgili bilgiler de verilen iftarı Alman televizyonlarında ilk kez canlı olarak yayınladı.

ZMD yönetimi mültecilere iftar seferberliğiyle ilgili yaptığı açıklamada, bu iftarların, düzenlenen cami ve cami derneklerine bağışlarla destekleneceğine dikkat çekti, bağış çağrısı yaptı.

Editör: TE Bilisim