YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Federal Çevre Dairesi’nin (UBA) 2015 çevre raporuna göre Almanya’daki yüzme suyunun yüzde 98’inin AB-yüzme suyu ilkesi doğrultusunda iyi olduğu açıklandı. Raporda ayrıca içme suyunun çok iyi bir kalite düzeyinde olduğuna dikkat çekildi. Ancak diğer yandan Almanya’daki ırmak ve derelerin ekolojik olarak durumunun çok da iyi olmadığı belirtildi. UBA Başkanı Maria Krautzberger, Almanya’nın geri dönüşüm konusunda AB standartlarına göre Avrupa’da ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekerek, “Almanya’da atılan çöplerin yüzde 70’i geri dönüştürüldü.

Ancak çöplerin hepsini yüksek düzeyde geri dönüştürmek çok zor. Bu yüzden çöp oluşturmamak en iyi çözüm olur.” dedi. Krautzberger bu nedenle elektronik aletlerin daha dayanıklı veya kolay tamir edilebilir olmasından yana tavsiyede bulundu. UBA Başkanı Krautzberger açıkladığı çevre raporunda Almanya’da trafik sektörünün klimaya gittikçe zarar verdiğine de değindi. Her geçen gün daha fazla ve güçlü yük araçlarının otoyolları kullanması nedeniyle çevrenin bundan fazlasıyla zarar gördüğünü belirten Krautzberger, “Bu noktada daha fazlası yapılmalı.” dedi.

2000 ila 2013 yılı arasında Alman yollarında yük taşıyan araçlarda yüzde 31’lik bir artışın gözlemlendiğine dikkat çeken Maria Krautzberger, “Yük araçlarını asfaltlı yollardan tren raylarına ve gemilere devredilmesini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim