LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, zor günlerinde Başkentlilere yardımcı olmak amacıyla 2003 yılında başlattığı 'Alo 188' Ambulans ve Cenaze hizmeti, zor günlerinde vatandaşların yardımına koşuyor. Alo 188, bir yandan Başkent’te doğum sevinci yaşayan ailelerin mutluluğuna ortak olurken, yatalak ve diyaliz hastalarının tedavi sürecine de önemli ölçüde destek sağlıyor. Alo 188, cenaze hizmetiyle de ailelerin zor günlerinde yardımına koşarak, onların acısını paylaşıyor.

Alo 188, geçen yıl Ankara’nın tüm ilçelerinden toplam 27 bin 991 anne adayı hamile kadın ve çoğu yatalak vaziyetteki hastaya ambulans hizmeti sundu. Alo 188, Ankaralı anne adaylarına verdiği hizmetle, özellikle başı sıkışan, dar gelirli ve sosyal güvencesi olamayan hamile kadınların başvurabildikleri tek merkez oldu. Hamile kadınların hiçbir ücret ödemeden, doğum öncesi ebe eşliğinde, gerekli teknik donanıma sahip ambulanslarla hastaneye yetiştirilmesi sağlanırken, doğum sonrasında da bebekleriyle birlikte huzur içinde evlerine dönmeleri temin ediliyor. 24 saat aralıksız hizmet veren Alo 188 Ambulans hizmeti kapsamında, yatalak durumdaki hastalar da sağlık elemanı eşliğinde tedavi görmek amacıyla hastaneye götürülüyor ve tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor.

33 BİN 513 KİŞİ DİYALİZ MERKEZİNE ULAŞTIRILDI

Alo 188, 2012 yılında 33 bin 513 böbrek hastasını diyaliz merkezlerine ve diyaliz sonrasında tekrar evlerine taşıdı. Ambulans hizmeti kapsamında, Alo 188’i arayan diyaliz hastaları, durumlarına uygun özel dizayn edilmiş araçlarla oturdukları semt ve diyalize girdikleri merkez ve programa uygun olarak evlerinden alınıp diyaliz merkezlerine, diyalizden sonra da evlerine rahat ve sorunları halledilmiş olarak dönmeleri sağlanıyor.

11 BİN 157 CENAZE DEFİN ALANINA TAŞINDI

Alo 188 geçen yıl, cenaze sahiplerinin talebi doğrultusunda, Ankara sınırları içerisinde 10 bin 270 cenazeyi defin alanlarına ücretsiz taşıdı. Cenazelerini Ankara dışına götürmek isteyen ailelere de kolaylıklar sağlayan Alo 188, yine ücretsiz olarak 887 cenazeyi mücavir alan sınırları dışındaki defin alanlarına nakletti.

Editör: TE Bilisim