TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Alperen Ocakları Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin, yürütme eliyle özgür basına yapılan darbeyi kınadıklarını bildirdi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınmasının özgür basına bir darbe olduğunu belirten Derin, böylesi bir girişimin askeri dönemlerde bile olmadığını, operasyonun 17 Aralık'a sayılı gün kala yapılmasının tesadüfi olmadığını kaydetti. Bu tür darbelerle özgür basını susturacaklarını zannedenlerin, başını kuma sokan deve kuşu misali yalnız kendilerini kandırabileceğini anlatan Derin, halen Türkiye'nin en fazla satan gazetesi Zaman ile dünya çapında yayın yapan Samanyolu televizyonu idarecilerinin gözaltında tutulmasının utanç verici bir durum olduğunu dile getirdi.

Siyasi iktidarın, özgür basını susturmaya yönelik bu operasyonla 17-25 Aralık'taki hırsızlık, talan, yalan, rüşvet ve devlet malını aşırma görüntülerini yok etmeyi hedeflediğini vurgulayan Derin, "Hukuksuz gözaltıları kınıyoruz. Dumanlı ve Karaca silahların gölgesinde sorgulanıyorsa o ülkede hukuk ayaklar altında geziyor demektir. Özgür basını bu tür algı operasyonlarıyla susturacaklarına inananlar yanılıyor. Bu zulmü kınıyoruz. Zulümle abad olacaklarına inananlar yanılıyor. Algı operasyonlarıyla ülke gündemi değiştirilmesini şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim