İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Alperen Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çayır, televizyon dizilerinde alkol tüketimine yönelik sahnelerin gençlere kötü örnek olduğunu söyledi.

        Mehmet Çayır, ocak binasında yaptığı açıklamada, bilinçli bir şekilde sürekli alkol tüketimine yönelik sahnelerin kaldırılması için RTÜK'ü göreve davet ettiklerini ifade etti. Çayır, bir televizyon kanalında yayınlanan polisiye dizide Rıza isimli ekipler amirinin her çalışma sonrası kutlamasını sürekli alkollü içecekle yapmasının Türk polisini uzaktan yakından temsil etmediğini belirtti. Toplum önünde söz sahibi olan, sözü dinlenen oyuncu, sanatçı, aydın, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu önderlerinin her yönüyle rol model olması gerektiğini belirten Çayır, beyaz ekrandaki negatif bir görüntünün bir gencin ileride alkolik olmasına neden olabileceğini kaydetti.

        Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef ülkemizdeki yayınlanan çoğu diziler bizim kültürümüzü yansıtmıyor. Bir televizyon kanalında Emir isimli üniversite öğrencisini canlandıran genç yaştaki oyuncu, her dizide su gibi alkollü içecek tüketti. Ne acıdır ki bu genç yaştaki oyuncu, geçtiğimiz günlerde İstanbul polisinin yaptığı baskında bağımlı madde içerken yakalandı."

Editör: TE Bilisim