YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, alt yapıyla ilgili verdiği taahhütleri yerine getirdiğini belirterek, üst yapıyla ilgili çalışmalara başlamak için hazırlandıklarını söyledi.

Alt yapı hizmetlerinin halka verdikleri en büyük taahhüt olduğunu söyleyen Başkan Atalay, '' Alt yapı çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Kanalizasyon ve yağmur suyunda yüzde 55 oranında, içme suyunda ise yüzde 65 oranında bir seviyeye ulaştık. Bu hizmetleri 8,5 ayda yaptık. Bana göre bu kadar hızlı çalışmak bir rekordur. Bu yıl hedefimiz bu çalışmaları biran önce bitirmektir. İçme suyunu, kanalizasyon ve yağmur suyuna göre daha erken bitireceğiz. Bu çalışmaların bitmesi ile Bingöl çok önemli avantaj kazanacak. Bu çalışmalarımızla birlikte diğer kurumları da harekete geçirdik. Birde alt yapı çalışmasında vatandaşa ait olan bağlantıları da biz yapıyoruz. Bu şekilde vatandaşımız bir külfetten kurtuluyor.” dedi.

Altyapı çalışmasının bitmesi ile birlikte üst yapı çalışmasına başlayacaklarını kaydeden Başkan Atalay, ''2013 yılının ilk meclis toplantısında üst yapımın yapılması için bir karar aldık. Bu karar ile üst yapı çalışmasında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 20 milyon TL kredi alacağız. Çalışma sezonu başlar başlamaz, alt yapı çalışmalarının bitirildiği yerlerde yol kaldırım gibi üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Bu 20 milyon TL ile şehrin genel üst yapı çalışmalarını bitirmemiz mümkün değil. Yaptığımız tahminlere göre 40 milyon TL yatırım öngörümüz var. Bu para ile Bingöl’ün aşağı yukarı tüm üst yapısını yapacağız. Bunun içerisinde; kalan parkların tamamlanması, köy ve ilçelere hitap edecek garaj yapımı, yol, kaldırım gibi çalışmaları yapacağız.'' şeklinde konuştu.

KATI ATIK TESİSİ BİTTİ, ARITMA TESİSİ FAAL DURUMDA

Katı atık ve arıtma tesisi ile ilgili bilgi veren Başkan Atalay, ''Katı atık tesisi bitti. Faal hale gelmesi için kompaktör adlı bir makineye ihtiyaç var. Bu makinenin alımı için ihale yapacağız. Makineyi aldıktan sonra katı atık tesisini hizmete açacağız. Arıtma tesisi de şuanda faal durumda.'' dedi.

Ayrıca kentsel dönüşümde örnek gösterilen bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Atalay, ''Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda her kesimden bize destek geldi. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm büyük bir uzlaşma ile yapıldı. Hak sahiplerinin yüzde 90’nı tapu devrini yaptı. Tapu devrini yapmayanlar ise birkaç ay içerisinde bedellerini alacaklar. Bir de hak sahiplerine ve daire alanlara zemin kat verilmemesi için TOKİ’den şifai söz aldık. TOKİ, zemin katları ayrıca satışa sunacak. Yapılacak olan dairelerde kapıcı dairesi de olacak. Hak sahiplerine kira verilmesi yönünde bir avantajımız olmadı ama bu şekilde bunu telafi ettik. Bu şekilde hak sahiplerine 30 bin TL avantaj kazandırdık. TOKİ inşaat sezonu ile birlikte çalışmalara başlayacak. Ayrıca bu proje içerisinde şuan ki, Güzel Sanatlar Lisesi’nin olduğu yere 32 derslik bir okul yapılacak.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim