MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın her sıkıntısına kentin kendisinin çözüm ürettiğini kaydetti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’nda düzenlenen toplantıda muhtarlara anlatıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, belediye yöneticileri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehri tüm dinamiklerle birlikte yönetmeyi, işbirliğinin sağlanmasını ve ortak aklın oluşturulmasını önemsediklerini söyledi. Kültür ve medeniyetlerin başkenti Bursa’da çağdaş ve katılımcı bir toplumun, şeffaf bir yönetim tarzının oluşturulması için gayret gösterdiklerini belirten Altepe, Bursa’nın bu konuda ilk adımları atan şehir olduğunu ifade etti.

Tarihi Kentler Birliği’nin kurucusu, Dünya Sağlık Örgütü’nün ilk üyesi ve Dünya Sağlıklı Kentler Birliği’ni kuran, Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyi çalışmalarını başlatanın hep Bursa olduğunu anlatan Altepe, çalışmalarda elini taşın altına sokan yerel yöneticilere de destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. Altepe, "Bursa halkı ve ülke menfaati doğrultusunda iş yapmaktır. Bizleri kimsenin şahsi menfaatleri ilgilendirmiyor. Bizi hiçbir zaman bu tavır içinde de göremezsiniz. Şahısların menfaatleriyle uğraşmayacağımıza göre kimseden ayıracak ve kaçıracak bir şeyimiz yok. 1/100000 ölçekli çevre düzeni planlarımızı toplumun her kesimiyle yaptık. 700 kurum ve kuruluştan 2 bin 800 kişi çalışmada yer aldı. Bursa’nın geleceği tartışıldı. Bunlara biz karışmadık ve 60 profesör tarafından yürütüldü. Çıkan her sonucun altına da imzamızı attık. Bunun arkasında hep birlikte duracağız. Bursa’nın geleceğinin bu doğrultuda olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"BURSA’NIN DÜNYA ŞEHRİ VE TİCARET MERKEZİ OLMASINI İSTİYORUZ"

Artık şehir sınırlarının Büyükşehir Belediye sınırları olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, bundan böyle tüm bölgelere yatırım yapabileceklerini, ilçelerin göç vermemesi ve kırsal kalkınmaları için destek olacaklarını söyledi. Altepe, kendi gemilerini hizmete soktuklarını, bu ay içerisinde de uçakları kaldıracaklarını anlattı. Bursa’nın artık İstanbul’un gölgesinde kalmayacağını ifade eden Altepe şunları kaydetti: "Bursa’nın dünya şehri ve ticaret merkezi olmasını istiyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilk raylı sistem araçları yapıldı. Türkiye raylı sistem üreten 6. ülke oldu. Mart ayında hızlı trenin parçalarının üretimi de başlayacak. Bursa Havayollarını da kuracağız. Bursa, artık İstanbul’la birlikte iş yapmak zorunda kalmayacak. Bursa kendi başına bir merkez olacak. Bursa için ne yapsak az. Büyükşehirde 20. yılıma girdim. Muhalefetteyken de her zaman Bursa’ya bir tane fazla eser yapılması için uğraştım. Belediye başkanlarına çelme takmaya uğraşmadım. Ben Bursa’ya bir şeyler katmak istedim. Erdem Saker’e ve Erdoğan Bilenser’e hep destek oldum. Muhalefet yaparken neler yapılması gerektiğini söyledim. Onlarda benim tüm dediklerimi yerine getirdi. Onlara teşekkür ediyorum. Şimdi de onlar bizimle çalışıyor. Bizlerle birlikte üretiyorlar. Bunu sadece Bursa yapabiliyor."

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise halkın sıkıntılarını birebir dinleyen ve yöneticilere aktaran muhtarların değerini bildiklerini ifade etti. Muhtarlar tarafından ‘ulaşım’ konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 533 oy, ‘ortak kullanım alanları’ konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 522 oy, ‘kentsel altyapılar’ konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 472 oy, ‘eğitim’ konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 420 oy, ‘emniyet ve asayiş’ konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 405 oy, ‘temizlik ve çevre sağlığı’ konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 365 oy, ‘sağlık’ konusundaki hizmet ihtiyaçlarına 337 oy, ‘sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve kültürel hizmetler’ konusundaki hizmet ihtiyaçlarına ise 267 oy kullanıldı.

Editör: TE Bilisim