YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Altındağlı gençlerin sosyal ve fiziksel alanda daha iyi yetişmiş bireyler olmaları için 12 farklı mahallede gençlik merkezleri açan Altındağ Belediyesi, gençlerin daha bilinçli bireyler olmaları ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için çalışmaya devam ediyor.

Aralık ayı boyunca düzenlenen 'Bağımlılık ve Bağımlılıklarda Akran Rolü' seminerine katılan 500 Altındağlı genç, bağımlı olmanın ne demek olduğu ve bağımlı olmamak için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi sahibi oldu. Aralık ayı içerisinde 6 Gençlik Merkezi’nde yapılan seminer, Numune Hastanesi hekim ve psikologlarından Uz. Dr. Tijen Şengezer ve Psikolog Nedim Yüksel Çakır tarafından verildi.

Seminerde, sigara bağımlılığı konusunda bilgilendirilen öğrencilere; konu ile ilgili video sunumları yapıldı. Ayrıca, bağımlılığın sadece sigara, alkol gibi maddeler için geçerli olmadığı, günümüzde çok yaygın olan aşırı internet kullanımından doğan internet bağımlılığının da bağımlılık türleri içerisinde sayılabileceği vurgulanarak, gençlere her tür bağımlılığın olumsuz olduğu mesajı verildi. Okul ortamında ve arkadaş ortamında, sigara ve madde konusunda gençlerin akranları ile iletişimleri üzerine konuşuldu ve bağımlılık yolunda ilk adımın bu tür ortamlardan, akranlardan kaynaklanacağı vurgulanarak öğrenciler bu konuda bilinçlendirildi.

Sigara, alkol ya da diğer maddeleri kullanmanın bir 'büyüme' göstergesi olmadığı anlatıldı. Anne-babası sigara kullanan Gençlik Merkezi üyelerinden, evde bir duman avcısı olmaları istendi ve bu durumun onları nasıl etkilediğini aileleriyle paylaşmaları tavsiye edildi.

Editör: TE Bilisim