Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Amasya Barosu, kuruluşunun 54. yılını Adalet Sarayı binasında kutladı.
Baro Başkanı Ahmet Melik Derindere, yaptığı açıklamada, “Baromuz, kurulduğu tarihten bugüne kadar taşıdığı sorumluluk, adalete yaptığı katkı, ülke ve toplum sorunlarına karşı duyarlılığı ile gerek adalet camiasında, gerekse Amasya halkı nezdinde hak ettiği saygı ve sevgiyi kazanmıştır.” dedi.

Amasya Barosu olarak, her zaman devletin bölünmez bütünlüğü, devletin bekası için göstermiş oldukları tutumu aynen devam ettireceklerini kaydeden Baro Başkanı Derindere, “Bu bağlamda, İmralı süreci olarak adlandırılan süreci de toplumun tüm hassasiyeti ile birlikte bizler de yakından takip etmekteyiz. Demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından birisi ise hukuk devleti anlayışı ve hukukun üstünlüğü kavramlarıdır. Hukukun üstünlüğünün kabul edilmediği yönetim şekilleri, adına ne denirse densin, demokrasi olarak kabul edilemez. Hukukun üstünlüğünden bahsedebilmek için ise savunma hak ve yetkilerinin eksiksiz uygulanması gerekir. Savunma olmadan yapılan yargılama adil yargılama olmayacağı gibi, böylesi bir yargılamanın hukuk devleti anlayışı ile bir ilgisi de olamaz.” diye konuştu.

Derindere, Amasya Barosu'nun sadece hukuk devleti anlayışının gelişmesini geliştirici çalışmalar yanında, sosyal yaşamda önemli görülen sorunların önlenmesi ve sosyal yaşama katkıda bulunacak faaliyetlerin içinde de yer almaya devam edeceklerini ifade etti.

Önümüzdeki günlerde, Ankara Barosu ile birlikte, kadın ve çocuğa şiddeti önleme amacı taşıyan "Gelincik" projesinin hayata geçirileceğini ifade eden Derindere, yine benzer şekilde Amasya halkının da faydalanacağını ümit ettikleri AB destekli sosyal projelere de önümüzdeki günlerde katkılarını sunacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim