ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, belediye bünyesinde kurulan Hayatcan Derneği’nin, kurulduğu günden itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşların her türlü yardımına koştuğunu söyledi.

Belediye Başkanı Özdemir, 500 ihtiyaç sahibi aileye kışlık gıda yardımı sonrası yaptığı konuşmada, Hayatcan Derneği’nin, modem dünyanın unutmuş olduğu paylaşma ve dayanışma duygusunu yeniden insanlığa hatırlatmak gayesiyle kurulduğunu söyledi.
Özdemir, “Derneğimiz, yardımlaşma konusunda mekân ve mesafe mefhumunu dikkate almaksızın, ihtiyaç sahibi insanlarımızın sevinç ve kederini paylaşmak, onların huzur ve saadetlerini kendi menfaatlerimize tercih ederek çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu hayırlı hizmetin başlatılmasında ve devam ettirilmesinde desteğini hiçbir zaman esirgemeyen tüm gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Unutmayalım ki hayat paylaştıkça daha bir güzel, Amasyamız kenetlendikçe daha güçlü olacaktır.” dedi.

Hayatcan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem ise açıklamasında, “Sosyal yardımlaşma ilkesi çerçevesinde ve yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde toplumsal refahı yakalamış bir Amasya'ya ulaşmak ilk hedefimizdir. Yardımlaşma ve paylaşma duygusunu artırmak, sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla kurmuş olduğumuz Hayatcan derneğimizden her ay düzenli olarak ortalama 300 ihtiyaç sahibi aile yardım almaktadır. Bunun yanı sıra her yıl Ramazan ayında Ramazan paketleri, Kurban Bayramı'nda ise kurban eti dağıtarak kimsesiz ve yoksul kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ardından, Amasya Belediyesi ve Hayatcan Derneği tarafından tespit edilen 500 ihtiyaç sahibi aileye, içinde 5 litre ayçiçek yağı, 2 kilo şeker, 1 kilo çay, 4 paket makarna, 2 kilo pirinç, 2 kilo kırmızı mercimek, 2 kilo bulgur, 1 kilo kuru fasulye, 5 kilo un, 1 koli yumurta, 1 kilo salça, 1 kutu fındık kreması, 1 kilo zeytin ve 2 kangal sucuk bulunan gıda paketi yardımı yapıldı.


Editör: TE Bilisim