YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Amasya Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa hazırladıkları “Spor Yap, Geç Kalmadan Genç Kal” isimli projeyi hayata geçirdi.
Projeyle; Amasya'daki spor yapamayan bayanların spora çekilmesi, etkinliğe katılacak bayanların bilinçli ve alanında uzman bayan antrenörler nezaretinde spor faaliyetlerinden faydalanmaları amaçlanıyor.
Obeziteye karşı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa mücadele başlattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Yapılacak olan spor faaliyetleri yanında, katılımcı bayanlar için ilgili kurumlardan doktor ve diyetisyen yardımı almak suretiyle, bilinçli kilo verme ve alma konularında da yardımcı olmaya çalışacağız. Kadınlarımızın Sağlıklı yaşam için bir adım atmalarına vesile olmak, bu suretle aile içinde özellikle çocuklarına da aldıkları eğitimle faydalı olmalarının sağlanması, sağlıklı nesiller yetiştirilmesine zemin hazırlamak istiyoruz.” dedi.
Tüm spor etkinliklerinin ücretsiz olacağını kaydeden Özdemir, “Etkinliklerine katılacak olan bayanlar ilk önce doktordan spor yapabilir raporu almaları gerekmektedir. Şu anda faaliyetlerimize katılmak için 392 bayan kardeşimiz müracaat etti. Faaliyetlerimiz talebe göre farklı mekânlarda gerçekleşecektir. Bazen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bazen Amasya Üniversitesi ve bazen de 22 Haziran Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecektir.
İnşallah ilerleyen günlerde Amasya’nın namına yakışır bir şekilde yapılıyor olan Kapalı Spor Salonu inşaatımız bittiğinde birçok faaliyetimizi orada gerçekleştireceğiz.
Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, “Spor Yap, Geç Kalmadan Genç Kal” isimli projede bütün maddi giderlerin Amasya Belediyesi tarafından karşılandığını ve Amasya’da ilk defa bu şekilde bir projenin uygulamaya konulduğunu söyledi.
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Spor Yap, Geç Kalmadan Genç Kal” isimli projeye katılmak için kayıt yaptıran bayanlara hediye verdi.

Editör: TE Bilisim