BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Bayburt İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, ildeki anaokullarında kızamık hastalığına karşı aşılama çalışması başlattı.

        İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Durulmuş, Bayburt Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na bağlı ana sınıfında aşı uygulaması sırasında yaptığı açıklamada, son günlerde Türkiye’de bazı illerde kızamık vakalarının görülmesi üzerine Bayburt’taki anaokullarında aşılama çalışması başlatıldığını belirtti.

        Türkiye'de 14 yıldır kızamık vakasının pek fazla görülmediğine değinen Durulmuş, "Buna karşın son zamanlarda yurt dışı kaynaklı vakalar görülmeye başlandı. Bunun önlemini almak için anaokullarında aşı kampanyaları başlattık. Bayburt’ta bütün anaokullarındaki yaklaşık 998 kişiyi aşılıyoruz. Bayburt’taki aşı çalışmaları 2 gün içerisinde bitirilecek. Bunun yanında 1972 doğumlu ve üstündeki kişileri de istekleri halinde tüm kamu kurum kuruluşlarında aşılama çalışmalarına başladık." dedi.

        Kızamığın belirtilerinin geçmeyen yüksek ateş ve vücutta kızarıklıklar olarak tanımlandığını belirten Durulmuş, kızamık aşısı olan çocukların ise salgından etkilenme ihtimali bulunmadığını kaydetti. Durulmuş, 3 tabip, 10 ebe ve hemşirenin çalışmalarda görevlendirildiğini sözlerine ekledi
    

Editör: TE Bilisim