TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Mardin'in Derik ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamınsa faaliyet gösteren Derik Kadın Kültür Merkezi 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çocuk kostümlerini dikti.

Kadın Kültür Merkezi Hazır Giyim kursiyerleri Ballı Köyü İlköğretim Okulu'nun ana sınıfı öğrencileri için 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle arı ve papatya kostümleri dikti. Kostümleri öğrenciler okullarında yapacakları 23 Nisan şenliklerinde giyecek.

Derik Kadın Kültür Merkezi Müdürü Medine Yol, çocukların 23 Nisan kostümlerini dikmekten gurur duyduklarını söyledi. Yol; “SODES projesi kapsamında açılmış olan Derik Kadın Kültür Merkezi meyvelerini vermeye başladı. Kursiyerlerimiz kurslarımızdan öğrendiklerini pratiğe dökmeye başladılar. Projemizden faydalanan Derikli hanımlara daha öncede bir çok hazır giyim dikmişlerdi. Fakat en güzeli Ballı Köyü İlköğretim okulunun 23 Nisan kıyafetleri oldu. 23 Nisan törenlerine bu kıyafetleri yetiştirmenin sevinci içindeyiz. Kursiyerlerimizin özenle çalışması sonucunda ortaya çok güzel ürünler çıktı. Bu güzel ürünleri diktikleri için başta kurs hocamız Kıymet Asan'a ve değerli kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kıyafet dikimini bize vererek kursiyerlerimizin hünerlerinin açığa çıkmasına vesile olan Ballı Köyü İlkokulu idarecilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim