Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Karadeniz müziğinin sevilen isimleri Niyazi Koyuncu, Selçuk Balcı ve Resul Dündar’ı aynı sahnede buluşturdu. Dev Karadeniz konserine evsahipliği yapan merkezde kemençe ve tulum sesi yükseldi, Karadenizliler horona durdu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan yardımcıları Başar Bal ve Yaşar Neslihanoğlu’nun da dinlediği konser, Ankara’da yaşayan Karadenizlileri adeta memleketlerine götürdü. Katılımın yoğun olduğu konser, Karadeniz müziğinin genç yetenekleri Tanju Topal ve Yusuf Aydın’ın sahne performanslarıyla başladı. Ardından sahneye çıkan Koyuncu, Balcı ve Dündar, birlikte söyledikleri şarkılarla hem kendileri coştu hem de salonu coşturdu. Konsere hareketli şarkılarla başlayan sanatçılar, zaman zaman da ağır parçalarla duygulandırdı. Sanatçıların şarkıları kadar birbirleriyle diyalogları da eğlendirdi.

Bu arada 2005 yılında hayatını kaybeden Kazım Koyuncu anısına da şarkılar söyleyen üçlü, “İşte Gidiyorum” ve “Gelevera Deresi” türkülerini, dinleyenlerin de eşlik etmesiyle seslendirdi. Konserden sonra sanatçıları tebrik eden Başkan Yaşar, “Bugün Karadeniz ezgileriyle hep beraber coştuk. Bu ezgiler, bizi biz yapan değerlerimizden. Değerlerimize hep beraber sahip çıkacağız.” dedi.
Sanatçılar da Yaşar’a, konsere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim