İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında, Ankara’da 2'si kooperatiflere ait olmak üzere 34 proje Ekonomik Yatırımlar Projesi çerçevesinde hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandı. Destekleme kapsamında Ankara tarımına 21.422.807 TL’lik yatırım yapılırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 8.820.033 TL hibe verilecek.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, 2006-2011 yılları arasında Ankara’da yaklaşık 25 milyon TL civarında bir yatırım için 59 projeye 11 milyon 800 bin TL destek verildiğini belirtti. Temel, 2012 yılında İl Müdürlüğü’ne yapılan 40 başvurunun 34 tanesini onaylayarak Bakanlığa teklif sunduklarını söyledi. Temel, neredeyse 7 yıla eşdeğer bir desteğin bu yıl alınacağını söyledi.

Bu projelerin 2013 yılı içerisinde tamamlanması gerektiğini vurgulayan Temel, bu yılın sonunda bu tesislerin hepsini birden açmak istediklerini ifade etti. Bakanlığın diğer desteklerinde olduğu gibi bu desteklerde de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak üreticilerin desteklemelerden tam manasıyla faydalanmasını istediklerini ifade eden Temel, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklemelerinden de Ankaralıların faydalanmalarını istedi.

Vali Alaaddin Yüksel’in katkılarıyla Ankara Kalkınma Ajansı’nın da kırsal kalkınma projelerine destek vereceğini hatırlatan Temel, atılım yapmak için Ankaralı çiftçilerin bu fırsatları değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim