İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören sınırları içinde ayakta kalmayı başaran tarihi bağevlerinden birini işgalcilerden kurtarıp, BELMEK kurs yeri olarak hizmete açtı. Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik, 'El becerisi kazanma, kaliteli zaman geçirme, meslek edinme, yetenek geliştirme ve sosyalleşme' imkanı sağlama amacıyla 1994 yılında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde başlattığı Belediye Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), her geçen yıl daha da büyüyor. Yeni kurs dönemine 6 ana merkeze bağlı 159 kurs yeri ile başlayan BELMEK, bitmek tükenmek bilmeyen enerji ile hizmet ağını genişleterek, hem Ankara’nın tarihi değerlerine hem el sanatlarına hem de kadınlara yönelik verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekliyor. Keçiören’deki kurs yerlerini çoğaltan BELMEK, ilçenin simgesi haline gelen tarihi bağ evlerinden birini işgalciler ve tinercilerin elinden kurtararak, binada 8 branşta açtığı kurslarıyla yine büyük takdir topluyor.

Dr. General Tevfik Sağlam Caddesi 172 numaradaki tescilli bağ evini Keçiören Belediyesi’nden devralan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, burayı BELMEK kurs yeri olarak hizmete açtı. Belediye bu hizmetiyle, Keçiören’de Osmanlı döneminden kalma, 1950’li yıllara kadar Ankaralıların yazlarını geçirdiği ve bugüne kadar ayakta kalmayı başaran yaklaşık 50 bağ evinden birini yeniden sosyal yaşama kazandırıyor. Birbiri ile bağlantılı 3 yapı ve ortadaki avludan oluşan, ahşap taşıyıcı sistemli tarihi bağ evi, nostaljik atmosferi ile içeri adımını atan herkesi geçmişte güzel bir yolculuğa çıkarıyor. Sandıklardan çıkan el nakışları, iğne oyaları, danteller, geçmişi yansıtan resimler, geleneksel ebru sanatının örnekleri de bu atmosfer ile birleştiriliyor.

Kayıtları 2013 yılının ilk günlerinde başlayan kurs yerinde kısa sürede 150 öğrenci eğitime başladı. Başvuruların devam ettiği kurs yerinde idarecilerin hedefi ise 300 kadına ulaşabilmek. Tarihi bağ evinde ahşap boyama, şiş dantel, iğne oyası, takı tasarım, gümüş takı, ebru, resim ve kurdele nakışı mefruşat kursları veriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ekibine teşekkürlerini ileten kursiyerler, “Hem ilçemizin tarihi simgelerinin yaşatılmasına sunduğu katkı hem de geleneksel el sanatlarımızı profesyonel bir kadroyla ayağımıza kadar getiren belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bu bağ evleri bakımsızlıktan zamanla harap oluyor ve yıkılıyordu. Çok üzülüyorduk. Böylelikle bir taşla iki kuş vurdular, çok mutlu olduk” dedi.

Editör: TE Bilisim