İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Ankara'daki ilçelerin zabıta müdürleri ve yardımcıları, fikir alışverişinde bulunmak ve ortak hareket etmek için bir araya geldi.

    Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Keçiören, Çankaya, Altındağ, Yenimahalle, Sincan, Gölbaşı, Etimesgut, Kazan, Çubuk, Pursaklar, Akyurt ve Elmadağ ilçesi zabıta müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.

    Zabıta pazar yönetmeliğindeki değişikliklerin konuşularak istişare edildiği toplantıda, ikincil pazaryerlerinin idari düzenleme yönetmeliği hakkında değerlendirmede bulunan Mamak Zabıta Müdürü Refah Aslan, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek pazaryerlerinin Ankara'nın çağdaş yüzü olduğunu söyledi.
    
    Toplantıda pazarların yeni yönetmeliğe uygunluğu, yeni pazaryerleri yönetmeliğinin getirdiği standartlar, pazar esnafı kimlik kartları, tek tip kıyafet zorunluluğu, pazarların açılış-kapanış saatleri, etiket, kimlik kartları, semt pazarı sayısı, pazarların birbirine göre konumları, pazarların çevreye, altyapıya, trafiğe etkileri, üretim sezonu üretici-tüketici talepleri ve tartılar hakkında zabıta müdürleri fikir alışverişinde bulundu.

    Arslan, yeni pazaryerleri yönetmeliğine göre esnafın, ürünün satış fiyatı, cinsi, nasıl üretildiği gibi bilgilerin olduğu kartlarının olacağını ayrıca esnaf bilgilerinden oluşan yaka kartları ve esnafın hangi çeşit ürünü sattığına dair ürün hakkında detaylı bilgi içeren künye kullanacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim