MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu'nda başlatılan 'Anne Eğitimi' projesi seminerinde anneler 'Çocuk ve Sanat' isimli seminer verdi.

Psikolojik Danışman Ömür Dinç tarafından verilen seminerde çocuğun nasıl yönlendirileceği, insan beyninin çalışma sistemi ile anlatılarak, annelerin çocuklara nasıl davranması gerektiği anlatıldı. Sanatla uğraşan ve sanatsal yönü ağır basan çocukların beyninin, parçaları değil bütünü gördüğünü söyleyen Ömür Dinç, ''Sanatla uğraşan çocuk, başarının anahtarını eline alır.'' diye konuştu.

İnsanların kendini, düşüncelerini ve duygularını ifade etme ihtiyacının, çok temel bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Dinç, duyguların ve düşüncelerin tam olarak bilincinde olmayan bir kişinin bile sanat yolu ile bunları ifade etmesinin mümkün olduğunu anlattı.

Dinç, ''Çocuklar çizerler, boyarlar, onlar iyi hissetmek için kendilerini ifade edebilmek için çizerler. İlk anne çocuk ilişkisinin sözsüz olduğu, sonraki birkaç yıldaki dil gelişiminin, çocuğun duygularını ifade etmesinde çok yeterli olmadığı düşünülürse, resim yapmanın önemi daha da iyi anlaşılabilir. Travma yaşayan çocuklar, gerçeği anlatamasalar da resim yolu ile duygusal boşalım sağlayabilirler. Resimlerin bazı özellikleri hemen her çocuk çizimi için geçerlidir.'' dedi.

Editör: TE Bilisim