Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bölge turizm destinasyon potansiyeli Almanların şekillendirdiğini bildirdi. Türkiye’ye tatile gelen 5 milyon Alman turistin yüzde 55’nin Side-Manavgat bölgesinde tatil yaptığı belirten Özden, Almanları sırasıyla Ruslar, İngilizler, Hollandalı ve İskandinav turistlerin takip ettiğini söyledi.

Dünyada en fazla seyahat eden ülke vatandaşlarının Almanlar olduğunu bilgisini veren Özden, 81 milyon nüfusuna sahip ülkenin 53 milyonunun her yıl düzenli şekilde bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat ettiğini ifade etti. 2013 turizm sezonu çalışmalarıyla açıklama yapan Özden, geçen yıl iyi bir sezon geçirdiklerini bu senenin daha da iyi olacağı inandıklarını taşıdıklarını kaydetti.

Almanların Türkiye’de 30 yıldır düzenli bir şekilde tatil yapma alışkanlığı bulunduğunu hatırlatan Özden, Antalya’nın Alman turist ağırlamada İspanya’ya karşı yarıştığını söyledi. Almanların Türkiye’de tatil yapma sürelerinin 11-13 gün olduğunu ve aktif bulundukları ayların haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayları olduğunu belirten Özden, Türkiye dışında İspanya, İtalya ve Fransa’da tatil yaptıklarını ifade etti.

Almanların yüzde 38'nin rezervasyonlarını seyahat acenteleri aracılığıyla yaptırdığı bilgisini veren Özden, yüzde 28'nin doğrudan otel, yüzde 15'nin internet ve yüzde 7'sinin tur operatörleri aracılığıyla yaptığını söyledi. Özden, "Bölgemizin turizm potansiyelini Almanlar oluşturuyor. Bölgemize Alman turistlerin 30 yıllık istikrarlı tatil yapmaları var.Almanlar bölgemize deniz,kum ve güneş turizmi yanı sıra kültürel, tarihi, arkeolojik varlıklarımızı da görmeye geliyor. Side bu kapsamda dünya turizminde bir marka değeri. Side’de denize giren bir Alman turist, geçmiş medeniyetlere ait arkeolojik eserleri ziyaret ederek geçmişe yolculuk ediyor. Geçen yıl iyi bir sezon geçirdik. Alman turist rezervasyonları iyi durumda. Bu sene daha iyi turizm sezonu geçireceğimize yürekten inanıyorum." diye konuştu.



Editör: TE Bilisim