ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Antalya'da bulunan Anadolu Selçuklu eserleri bir bir ayağa kaldırılıyor. Serik ilçesi Belkıs beldesinde bulunan Selçuklu Köprüsü, Manavgat'ın Beşkonak Oluk Köprü, Korkuteli Alaaddin Keykubat Medresesi, 8 asırlık Gemili Mescidi'nde sonra Manavgat'ın Beydiğin köyünde bulunan 755 yıllık Kargıhan restore edilerek ayağa kaldıracağı belirtildi.

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkmak için her türlü çabanın gösterildiğini ve her türlü imkânı kullanıldığını belirten Antalya Vali Dr. Ahmet Altıparmak, 'Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payı' ile tarihi ve kültürel varlıkları bir bir ayağa kaldırdıklarını söyledi.

    Manavgat'ın Beydiğin köyü sınırları içinde bulunan Anadolu Selçuklu dönemi eseri olan Kargıhan Röleve, Restitüsyon, Restorasyon, Elektrik, Tesisat, Peyzaj ve Çevre Düzenleme Projesi ile statik raporu hazırlanması için 211 bin 447 lira kaynak ayırdıklarını kaydetti.

Öteyandan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de en fazla Anadolu Selçuklu dönemi kültürel mirasının bulunduğu şehirlerden birininde Antalya söyledi. Günümüzde Anadolu Selçuklu mimarisini yansıtan eserlerin başında Antalya Yivli Minare, Alanya Kalesi, Kızılkule ve Alaaddin Cami olduğunu belirten Çavuşoğlu, bunlarda birininde 7 asırdır ayakta duran Kargıhan olduğunu kaydetti.

    Çavuşoğlu, 10 yıl içinde ülke genelinde 3 bin 750 vakıf eserinin restore edilerek kültür turizmine kazandırıldığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim