Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (ASMEK) ücretsiz 'iş sağlığı ve güvenliği' eğitimleri veriliyor. İşyeri sahiplerinin her çalışanına 6331 Sayılı Kanun gereği aldırmak zorunda olduğu eğitimlerin ilki kuaförler ve güzellik salonlarında çalışanlara yönelik olarak düzenlendi.

1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde iş yeri sahiplerinin, her çalışanına 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi ve sertifikası aldırmak zorunda olduğunu hatırlatan uzmanlar, Antalya'da bu eğitimin Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, ASMEK ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimi işbirliğiyle vatandaşlara ücretsiz olarak verildiğini bildirdi.

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen ilk eğitime kuaför, manikürcü, pedikürcü, cilt bakım uzmanı ve güzellik salonlarında çalışanlardan oluşan yaklaşık 450 kişi katıldı. Meslek hastalıkları ve iş güvenliği kazalarını önlemek amacıyla bu eğitimlerin zorunlu olduğunu hatırlatan Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hürdoğan Arslan, “Bu eğitimler Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlar tarafından ücretli olarak verilmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kursları ücretsiz olarak düzenliyoruz. 20 meslek grubuna yönelik bu kursları programladık. Amacımız tüm işyerlerinde oluşabilecek meslek hastalıkları ve kazaları önleme konusunda bilgilendirme çalışması yapmak. Bu eğitimi almayan kişileri çalıştıran işyeri sahipleri yasa gereği ceza ödemek zorunda kalacak.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim