Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Antalya Kepez Belediyesi, kazı çalışması tamamlanan, zemin betonunun yüzde 50’si dökülen Antalya’nın en büyük çok amaçlı 2 bin kişilik Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin resmi temel atma törenini, 22 Nisan Pazartesi günü yapacak.

Antalya’nın kongre, sergi, fuar gibi etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak olan dev tesisin inşasına, yüklenici firma tarafından 2012 Aralık’ın son haftasında başlanmıştı. Yeşiltepe Mahallesi’nde belediye hizmet alanına inşa edilen tesisin 13 metre derinliğindeki temel kazı çalışması tamamlandı. Muhtemel bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa edilecek kongre ve sergi merkezinin zemin betonunun da yüzde 50’si döküldü.

Kepez Belediye Meclisi’nin, geçtiğimiz aylarda aldığı kararla Mimar Sinan ismini verdiği tesisin resmi temel atma töreni öncesi açıklamada bulunan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, saat 11.00’de yapılacak törene Antalyalıları davet etti.

Yapımı hızlı bir şekilde süren Kepezpark Varsak Projesi'nden sonra Antalya’ya dev bir eser daha armağan etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Sarayı’nın, şehre hem prestij kazandıracağını hem de ekonomik ve sosyal hareketlilik getireceğinin altını çizdi. Dev tesisleri, temelini attıktan sonra 1 yılda tamamlamayı prensip haline getirdiklerine işaret eden Tütüncü, burayı 2014’ün ilk çeyreğinde hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

Belediye hizmet alanına 19 bin 73 metrekarelik tesis, 29 bin metrekare inşaat alanıyla da Antalya’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Projenin maliyeti ise yaklaşık 40 milyon TL. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilecek 2 bin kişilik çok amaçlı salon ile 500 kişilik salon, cafe, restoran, 200 kişilik nikâh salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık oto park yer alıyor.



Editör: TE Bilisim