Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Nevşehir’de yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla birlikte artan arazi yangınlarına karşı vatandaşların daha duyarlı hareket etmesi istendi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde meydana gelen arazi yangınları çevredeki bağ, bahçe, düz arazi ve konutlara kadar sıçrama tehlikesi de taşıyor.
Özellikle hafta sonlarında piknik yapacak ailelerin arazi yangınlarına karşı dikkatli davranmaları gerektiğini belirten Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, pikniğin bitiminden itibaren etrafa ateşin sıçrayıp sıçramadığını kontrol etmelerini ve piknik ateşini tam olarak söndürmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Arazi yangınlarının artmasında, sararan bitkilerin içerisine atılı çeşitli cam kırıklarının önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken yetkililer, arazilerde güneş ışınları ile direkt temas içerisinde olabilecek şişe ve cam kırıkların arazilerden uzaklaştırılması gerektiğini ifade etti.
Yetkililer, söndürülmeden araziye atılan sigaraların da yangınların çıkışında önemli bir etken olduğunu dile getirdi. Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, doğal dengenin sağlanmasında vazgeçilmez bir önem taşıyan tüm canlı varlıkların arazi yangınlarıyla birlikte yok olabileceğine dikkat çekti.Cihan

Editör: TE Bilisim