MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Ardahan'da suç oranlarında bir önceki yıla göre yüzde 45 oranında düşüş yaşandığı belirtildi. İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, şehrin huzurlu bir il olduğunu belirterek, Ardahan'ın daha da huzurlu olması için çalıştıklarını söyledi.

Oktay Bulduk, Ardahan Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında 4 aylık görev süresindeki gözlemlerini aktardı. İlde en çok 'tehdit' şikâyeti ile karşılaştıklarını belirten Bulduk, "2011 ile 2012 yılları karşılaştırdığımızda ilimiz suç oranında yaklaşık yüzde 45 oranında bir düşüş yaşandığını görüyoruz. 2013 hedefimiz bu oranı daha aşağıya çekebilmek." dedi.

Ardahan'ın daha da huzurlu bir il olması için basın ve vatandaşın da üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlatan Bulduk, "Başımıza gelmeyene kadar maalesef bazı konularda dikkatli davranmaya çalışıyoruz. ‘Bir musibet bin nasihatten iyidir’ sözünün ciddiyeti, bazen bir vatandaşın başından geçmeyince anlaşılmıyor. Örneğin Göle ilçemizde bir emniyet mensubumuzun arabasının üzerine park etiği yerde buz sarkıtları düşüyor. Düşen sarkıtlar arabaya ciddi zarar veriyor. Bazen bir musibet olacak ki vatandaşımız anlasın. Çok çalışmanıza rağmen netice alamadığınız olur. Fakat bu demek değildir biz hiçbir şey yapmayalım. Biz vatandaşı uyarma ve bilgilendirme konusunda üzerimize düşeni yapacağız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim