MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Ünye Yunus Emre Külliyesi Koruma Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Argan çalışmalarını kitaplaştırdı. Türkiye’de birçok ille birlikte Ünye’de de türbesi bulunan Yunus Emre hakkında yaptığı araştırma ve çalışmaları toparlayan Argan, 'Bir Yunus Emre de Ünye’de' adlı kitabını çıkardı.

        Basımı tamamlanan kitabı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu’na hediye eden Argan, “Belediyemiz Şeyh Yunus'la ilgili güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar artık çevre ilçelerden de ses getirmeye başladı. Bizi arayanlar oldu, çok güzel olmuş demek için. İnsanlar teşekkür ediyor, tebrik ediyorlar. Bundan çok mutlu oluyoruz. Biz de dernek olarak madem ki belediyemiz bu kadar güzel çalışmalar yapıyor, Ünye’de Yunus Emre ile ilgili bilgi ve belgeleri toparlayalım dedik. Bu konuda sizlerin yakın desteği oldu. Bu destek sonucu 2 yılı aşan bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonunda yorgun, uykusuz geçen günlerin sonucu bir eser ortaya çıktı, bir kitap otaya çıktı. Kitabın ismini, 'Bir Yunus Emre de Ünye’de' koyduk." dedi.

        Ünye’de varlığına inanılan Yunus Emre’nin mezarının türbeye dönüşmesinde derneğin önemli katkıları olduğunu kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ise dernek yöneticilerine teşekkür etti. Arpacıoğlu, şöyle konuştu: “Bu uzun mücadeleler sonucunda büyük bir eserin ortaya çıkmasında emek verdiğiniz, gönül verdiğiniz ve büyük mücadele ettiğiniz için ben de sizlere çok teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Büyük düşünür gönül adamımız Yunus Emre’ye layık olabilmek için bu güne kadar hep beraber, Ünye’de özellikle derneğimizle ve dernek başkanımızla beraber ortak mücadele gösterdik ve başarılı işlere de imza attık. Bizlere bu konuda destek veren değerli Yunus Emre Dernek Başkanı ve yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Böyle bir eserin hazırlanmış olması insanlığa belgeleriyle sunulmuş olması da ayrı bir başarı öyküsü olarak görülmelidir. Şeyh Yunus Emre’nin mezarının Ünye’de olduğu, aynı zamanda belgeleri ile ortaya koyan bir eser. Şeyh Yunus Emre’nin mezarının yerinin bilindiği gibi Ünyeliler uzun yıllardır Şeyhmuz Evliyası olarak ziyaret eder. Şeyh Yunus gönül adamının Ünye’yi ziyaret ettiğini ve mezarının Ünye’de olduğunu çok net belgelerle ifade eden değerli arkadaşımız Yaşar Argan’a da bütün Ünyeliler adına ve bu büyük mücadele sonunda ortaya koyduğu bu eserden dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bunun okunmasının faydalı olacağına inanıyorum. Derneğimizin bu güne kadar bizlerle beraber gösterdiği mücadele sonucunda yaptığımız birtakım çalışmalarımız var. İnşallah bundan sonra da devamını yapacağız.”

Editör: TE Bilisim